Austriecii lansează un hypercar electric de peste 2200 de cai putere: DEUS Vayanne. Producție limitată la 99 de exemplare

de Tiberiu Safta
Joi, 14.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania austriacă DEUS a lansat noul hypercar electric de serie Vayanne la Salonul Auto de la New York. Propulsorul electric dezvoltă peste 2200 de cai putere, iar mașina va fi construită în doar 99 de exemplare. Livrările vor începe în 2025.

În cadrul Salonului Auto de la New York, o companie din Austria, numită DEUS, a dezvăluit prima sa mașină: un hypercar electric, botezat Vayanne. Mașina a fost dezvoltată în colaborare cu Italdesign, care a conceput caroseria și Williams Advanced Engineering, ce se ocupă de partea tehnică.

Noul DEUS Vayanne a fost desenat în stilul unui supercar, având o caroserie confecționată în scopuri aerodinamice. Partea din spate va atrage cele mai multe priviri datorită stopurilor LED desenate sub forma simbolului infinit. Aceste lumini înconjoară două prize de aer mari de unde este eliminată căldura produsă de motorul electric.

Un aspect unic al lui Vayanne este garda la sol neobișnuit de înaltă pentru o astfel de mașină. Aceasta măsoară 12 centimetri și este destul de înaltă pentru a trece fără probleme peste denivelările pentru reducerea vitezei. Mai mult, DEUS spune despre mașină că are un portbagaj încăpător, iar design-ul lui Vayanne are și un caracter practic în acest sens.

DEUS nu a oferit informații cu privire la capacitatea portbagajului.

Vayanne se bazează pe o platformă dezvoltată de Williams Advanced Engineering. Noul model dispune de un propulsor electric care promite să dezvolte peste 2200 de cai putere. DEUS nu a efectuat teste de accelerație și de viteză cu noul Vayanne, însă constructorul promite ca sprintul de la 0 la 100 km/h să fie realizat în 1.99 de secunde, iar viteza maximă să treacă de 400 de km/h.

Habitaclul lui Vayanne este unul destul de convențional, cu un instrumentar digital și un ecran mare pentru sistemul multimedia și cu iluminare ambientală. Scaunele și alte elemente sunt îmbrăcate în piele produsă într-un mod cât mai sustenabil, fără a fi prezente materiale ecologice.

Noul DEUS Vayanne va fi produs în doar 99 de exemplare. Cel mai probabil, hypercar-ul electric va fi oferit în majoritatea piețelor, iar livrările primelor exemplare vor începe abia în 2025.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru