Autostrada Pitești - Craiova se transformă în drum expres: lucrările ar putea începe în 2018

de Daniel Popescu
Sambata, 08.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au anunțat că autostrada Pitești - Craiova va fi realizată de fapt în regim de drum expres, iar lucrările ar putea demara la începutul anului viitor.

Pitești - Sibiu și Pitești - Craiova sunt cele mai importante autostrăzi care ar trebui realizate în România, inclusiv pentru a ajuta constructorii auto Dacia și Ford să exporte mai ușor mașinile în Vestul Europei.

Ambele proiecte există pentru moment doar pe hârtie, iar procedurile complicate sunt îngreunate și de schimbările aduse de autorități. Cel mai nou exemplu este autostrada Pitești - Craiova, care va fi realizată în regim de drum expres, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Autoritățile promit că studiul de fezabilitate va fi realizat în luna mai și că în toamna vor fi lansate licitațiile, astfel încât lucrările să înceapă efectiv cel mai târziu la începutul anului viitor.

Urmareste Automarket
Ford are nevoie de un drum cât mai rapid pentru exportul mașinilor, mai ales că din toamna acestui an va începe producția modelului Ecosport, eveniment pentru care va angaja încă 1.000 de persoane. Din păcate, programul anunțat anterior a fost deja depășit: în luna septembrie, precedentul Guvern anunța că licitația va avea loc în noiembrie 2016 și că lucrările vor fi finalizate cel târziu în 2020.

Una dintre posibilele explicații pentru înlocuirea autostrăzii cu un drum expres este legată de costuri.

Astfel, drumul expres nu trebuie să aibă obligatoriu bandă de urgență sau parapeți metalici pe margine, în timp ce pentru demarcarea sensurilor sunt folosiți parapeți din beton. De asemenea, lățimea unei benzi de circulație este cu 25 de centimetri mai mică decât în cazul unei autostrăzi, iar viteza maximă este de 120 km/h în zonele de câmpie și de 100 km/h sau 80 km/h în zonele de deal și munte.

Via Digi24

Comentarii (16)

  • Homalai...
    5 1
  • dragnea ftw
    ii punem in lanturi pe base, udrea, coldea, kovesi, videanu, berceanu, boc, neamurile lor ....si in cativa ani ei cu manutele vor reusi sa faca amarata asta de autostrada
    10 14
  • dragnea ftw
    l-am uitat tocmai pe eohanis!! lipseste un buton de edit.
    8 11
  • Cam puțini!
    Io zâc tot așe... îi punem în lanțuri pe cei 600 porci dân parliament. Cu tăț conselierii, secretarilii șî tot ce aparține di sistemațiunea politică. Să ni facă otostrăzî întră tăti municipațiunilii reșodință di judăț. Apăi muncă în folosința comunității restul vieții!

    Mulțamesc.
    12 2
  • Cosmin
    Rusine sa va fieeee!!!
    Nu sunteti in stare sa legati 100 de km de autostrada in 3 ani.
    Vrem locuri de munca,autostrazi nu biserici sau alte prostii!!!
    7 1
  • TARA PROSTILOR SI A HOTILOR FARA LIMITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    12 2
  • "La anu' " este perioada te timp delimitata foarte precis unde se afla 95% din productivitatea statului roman.
    10 0
  • Scurgeri de bani cu organizarea licitatiilor pe timp de vara ,Iarna ne luptam cu dezapezirile si vara facem licitatii in loc sa construim .jalnic
    6 0
  • "iar viteza maximă este de 120 km/h în zonele de câmpie și de 100 km/h sau 80 km/h în zonele de deal și munte."

    Dar nici nu e nevoie de autostrada pe-acolo. Cu atat se merge si acum.
    2 0
  • dragnea ftw,
    L-ai uitat pe Blaga!
    3 0
  • Așa. Și acum, hai să-i băgăm la zdup și pe mișeii din fruntea celor două camere ale Șparlamentului: Tăriceanu și Dragnea. Ca să nu se spună că ei sunt nedreptățiți, ok?
    3 0
  • Apoi: Florin Ciordache, Olguța, Androneasca, Șerban Nicolae, măscăriciul de serviciu Codrin Ștefănescu, Șova, Ponta, Vanghelie, Sebastian Ghiță etc.
    2 0
  • Neapărat trebuie tăiată și rădăcina: Bunicuța, Bombonel, Cel-fără-gât... Să mai zic?
    2 0
  • Toate astea n-ar însemna mai nimic dacă toți ăștia nu vor fi deposedați de toate bunurile dobândite ilicit.
    2 0
  • Abia apoi putem visa la infrastructură, la creșterea nivelului de trai, la justiție, educație, sănătate, decență ș.a.m.d.
    Până atunci, ne amăgim cu titluri în presă.
    2 0
  • Autorul spune "studiul de fezabilitate va fi realizat în luna mai". Cum adica va fi realizat? Cat din studiu e gata pana acum?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru