Promisiuni pentru Dacia şi Ford: autostrăzile Piteşti - Sibiu şi Craiova - Piteşti vor fi inagurate în 2021 şi, respectiv, 2020

de Daniel Popescu
Vineri, 23.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia şi Ford primesc noi promisiuni în privinţa infrastructurii. Autostrăzile Piteşti - Sibiu şi Craiova - Piteşti ar urma să fie inagurate în 2021 şi, respectiv, 2020.

România nu a început încă lucrările la două dintre cele mai importante autostrăzi pentru infrastructura de transport, însă autorităţile încep din nou să se întreacă în declaraţii.

În aceeaşi săptămână în care Dacia a anunţat o schimbare în planurile de producţie pentru anul 2017, autorităţile au anunţat că lucrările la autostrada Piteşti - Sibiu vor fi încheiate în 2021, adică cu un an mai devreme decât terminul prevăzut iniţial.

Promisiunile vin în contextul în care loturile 2 şi 3, cele mai dificile ale autostrăzii, nu au nici măcar traseul finalizat. Noul plan prevede ca până în 30 noiembrie să fie licitate locurile 1, 4 şi 5, în timp ce licitaţia pentru tronsoanele dificile va avea loc abia în mai 2017.

Urmareste Automarket
În plus, reprezentanţii guvernului au avut în această săptămână o întâlnire cu oficialii Ford România, iar promisiunea pentru aceştia a fost că autostrada Craiova - Piteşti va fi construită până în 2020, conform actualului Master Plan.
În acest scop, licitaţia pentru desemnarea unui constructor va avea loc în 1 noiembrie.

"Licitaţia pentru autostrada Piteşti-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie şi prevede ca această autostradă să fie finalizată conform Master Planului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balş şi Slatina, care o să facă parte din autostradă", a afirmat Sorin Buşe, ministrul Transporturilor.

Via Mediafax, Mediafax

Comentarii (7)

  • Da... și marmota învelea ciocolata în staniol...

    Măcar de n-aș avea dreptate...
    11 5
  • blabla
    in traducere: in cel mai fericit si extrem caz, se va inaugura UN TRONSON, nu autostrada completa. Dupa inaugurare, probabil se va surpa si inchide la loc.

    Nici nepotii mei nu or sa vada autostrazi, ma mir ca nu le e rusine sa mai anunte ca au de gand sa faca autostrazi cand stim cu totii ce inseamna asta. Le mai intra niste bani in buzunare.
    4 0
  • baselu
    cu basisti/securisti la putere, nici in 2050 nu vor fi gata.
    5 10
  • BaditzaEx
    Daca reuseste sa ramana prim ministru d-nul Ciolos si echipa sa ( primul guvern intr-adevar care face ceva ), eu am sperante, daca iar mai ajung la putere fesenisti/securisti ( PSD, PNL, PiMP si ALDE rahaturi din astea )...
    9 2
  • Antena 3
    Lasa a face treaba Dragnea al tau inocent, ,,baselule,,. sa ne rugam sa vina ala de 8 pe scara Richter sa se aranjeze lucrurile.......pt de toti ,,baseii,,. Vai Popor Roman,,.
    3 2
  • '@BaditzaEx

    Departe de mine gandul de a politiza insa guvernul Ciolos se poate lauda cu cel mai mic numar de km de autostrada inaugurati. Nu stiu daca-i bine sau ramana sau nu, dar, exceptand o campanie de imagine bine pusa la puncta, nu mi s-au parut mai breji cei din echipa sa decat altii.
    0 2
  • mircea
    @mishazaitev
    Conștientizezi că ăștia au luat un guvern pe butuci și au stat mai puțin de un an la guvernare, nu? :) Dacă aveai impresia că autostrăzile se construiesc în 10 luni, aveai așteptări mult prea mari. Ar fi fost bine să fie așa, că din 89 până acum ar fi trebuit să avem foarte multe :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru