Angajări la Uzina Ford din Craiova: compania recrutează 1000 de angajați în așteptarea producției noului EcoSport

de Mircea Meşter
Joi, 06.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Ford de la Craiova se pregătește să găzduiască linia de producție a viitorului EcoSport în versiunea sa dedicată piețelor din Europa. Iar Ford angajează 1000 de oameni și investește 200 de milioane de euro în adaptarea fabricii pentru noul model.

Uzina Ford de la Craiova va crește numărul de angajați cu peste 30% în urma unei campanii de recrutare a 976 de operatori de bază și calificați care se va derula până în luna iulie. Noul val de angajați urmează să pregătească fabrica din Oltenia pentru găzduirea liniei de asamblare a viitoarei generații Ford EcoSport, model care în versiunea sa dedicată piețelor europene va fi produs exclusiv la Craiova.

"Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape 1000 de noi locuri de muncă la uzina de producție  de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3650", a declarat John Oldham, Președintele Ford România. "Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport", completează acesta.

Esential 976 de operatori noi va angaja Ford la Craiova în următoarele 4 luni.
2715 de angajați are în acest moment Ford Craiova.
În acest moment, numărul de angajați ai uzinei care deservesc liniile de producție auto (Ford B-Max) și de producție de motoare (1.0 EcoBoost) se ridică la 2715.
Ulterior valului de angajări, numărul va crește la peste 3650.

"Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar acestia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și  rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport", spune Marina Babară, Directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România.

Producția viitorului EcoSport nu aduce doar modificări de personal, ci și îmbunătățiri tehnice și tehnologice la uzina craioveană. Astfel, Ford investește 200 de milioane de euro în adaptarea a trei secții (Vopsitorie, Montaj General și Caroserie), sumă care ridică investiția Ford la Craiova la peste 1.2 miliarde de euro din 2008 până astăzi. În investiția de adaptare a liniilor de producție sunt incluși 220 de roboți noi care vor crește calitatea și eficiența uzinei craiovene.

Producția viitorului Ford EcoSport la Craiova va debuta în toamna anului 2017.

Comentarii (5)

  • foarte fain ma bucur ca se mai face asa ceva in romania bravo
    6 0
  • arata ca un carucior suspendat.un fel de crossover manelistic, cum altfel.
    2 9
  • La fel de suspendat precum creierul tau care se balangane liber lovindu-se de craniu :D
    7 2
  • Ford va salva economia Romaniei in anii ce urmeaza. Rugati-va ca EcoSport facelift 2 sa aibe macar un succes marginal la public si ne-am scos.
    5 3
  • jijicafarafrica
    Stai sa vedem cat timp o sa lucreze Parca vad ca dupa 4/5 luni iar stau oamenii pe somaj tehnic
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru