Autostrăzi în ritm de melc: România are în lucru doar 169 de kilometri pe 13 șantiere

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 27.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor a anunțat că în prezent se lucrează la numai 169 de kilometri de autostradă pe 13 șantiere.

Autoritățile și-au propus să inaugureze 150 de kilometri de autostradă pe parcurul anului 2018, însă planurile au fost bulversate de greutatea cu care se desfășoară lucrările pe cele mai multe loturi.

Planul actual prevede deschiderea a numai 85 de kilometri, însă chiar și acesta pare greu de atins în contextul în care ritmul lucrărilor rămâne foarte lent.

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a anunțat că în prezent sunt deschise 13 șantiere de autostrăzi, iar muncitorii lucrează la un total de 169 de kilometri de autostradă. Printre acestea se numără și loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj - Deva, însă ministrul anticipează că doar unul dintre ele va fi gata până la sfârșitul acestui an.

"Sunt 13 şantiere, care însumează 169 de kilometri de autostradă în execuţie astăzi. Până la finalul acestui an ar trebui terminate loturile 3 şi 4 de pe Lugoj-Deva. Nu sunt încurajat deloc să cred că acest lucru se va întâmpla pe lotul 3.

Am speranţe că se va întâmpla pe lotul 4", a declarat Sova.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva are o lungime de 22 de kilometri, în timp ce lotul 3 are 21 de kilometri. Lotuul 3 era cel mai lung tronson de autostradă care trebuia inaugurat în 2018, însă anul trecut au apărut o serie de probleme tehnice, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de circa 80%.

Via News

Comentarii (6)

  • marian
    Nu e problema, incepem in forta anul viitor cu strategicele autostrazi Bucuresti - Alexandria, Bucuresti - Brasov si Iasi - Tg. Neamt dupa cum au afirmat mai multe persoane de prin actuala guvernare. Nimic insa despre mai putin importantul tronson Pitesti - Sibiu
    16 4
  • someone
    acel 69 din 169 ne arata ce crede guvernarea despre noi, cei de jos
    10 2
  • Lasa tati ca asa ne trebuie,daca va plangeti ca nu se construieste nimic in tara...citeam m-ai devreme ca s-a aprobat si o sa se faca in Bucale statuia lui Nelson Mandela.Cizmarul "semianalfabet" nu are si nici nu o sa aiba vreo statuie ca cica nu merita.P.S. Ne importam pana si usturoiul din China,nu inteleg la stirea de mai sus care e mirarea.
    6 0
  • @marian
    Asa e, sa aiba bucurestenii autostrazi in toate directile, cui ii pasa de restu tarii. Ce, s-a plans cineva vreodata, ca la fiecare sfarsit de saptamana, stai 4 ore la sinaia sau predeal?
    7 2
  • hazard
    pentru ce autostrazi? SH-urile merg cu viteza si pe drumuri nationale proaste, Dacia tine la hartoape... Deci toata lumea e fericita, mai putin nevinovatii care mor in accidente ca urmare a infrastructurii proaste, soferilor inconstienti si nepasarea autoritailor. Hai cu sanatate si viata lunga!
    1 1
  • probabil se vor termina rezervele mondiale de titei si noi nu vom avea autostrazi cum are orice tara civilizata
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru