Avalanșă de modele Renault până în 2025: șapte mașini electrificate în segmentele C și D

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulți șefi Renault au dezvăluit câteva dintre direcțiile de dezvoltare ale mărcii franceze în prima ediție a evenimentului online Renault Talk.

Renault este unul dintre constructorii care fac pași importanți către electrificarea gamei de modele și mai ales către o industrie auto sustenabilă. Mai mult, marca Renault își propune să fie cel mai "verde" brand din Europa și, începând cu 2030, 9 din 10 mașini vândute să fie electrificate.

Această decizie, dar și altele, au fost împărtășite de mai mulți reprezentanți de rang înalt ai companiei, printre ei și șeful grupului Renault Luca de Meo, în prima ediție a evenimentului online Renault Talk.

Tot de aici am aflat că "Nouvelle Vague" va transforma Renault într-un brand construit în jurul tehnologiei, serviciilor și energiei curate. Tot până în 2030, Renault promite că va deveni cel mai bun producător auto din lume în ceea ce privește procentul de materiale reciclate amplasate pe noile modele.

De asemenea, constructorul din Hexagon își propune să modeleze viitorul mobilității urbane, în primul rând prin "Software Republique".

Acest nou ecosistem dedicat inovației va strânge laolaltă 2.000 de ingineri din cinci companii de top, care își vor pune în comun experiența în securitate cibernetică, inteligență artificială, procesare de date, software și microelectronică pentru a oferi soluții de mobilitate la cheie pentru orașe și comunități.

Luca de Meo a vorbit și despre evoluția pe care o face Renault către segmentele superioare, pentru a etaja mai clar mărcile din Grup și, mai ales, pentru a elimina posibilitatea unei "canibalizări".

Până în 2025, Renault va lansa șapte modele în segmentele C și D, și toate vor avea sistem de propulsie electrificat.

SUV-ul Arkana marchează începutul acestei ofensive comerciale.

Din prezentarea celor de la Renault nu putea lipsi tehnologia E-Tech Hybrid. În 2020, aceasta a fost integrată pe trei vehicule de bază, anume Clio E-Tech Hybrid, Captur E-Tech Plug-in Hybrid și Megane Estate E-Tech Plug-in Hybrid.

Anul acesta vor urma alte trei, respectiv Arkana și Captur în versiunea E-Tech Hybrid și Plug-in Hybrid, dar și Megane E-Tech în versiunea Sedan.

via Renault

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    As dori si o varianta Arkana AWD cu baterii de acumulatoare (BEV).

    Daca ar avea o autonomie de 500-600 km WLTP si un pret de 30.000-35.000 Euro as cumpara-o chiar maine!!!
    4 14
  • Edikkk
    Au tot ce le trebuie, preţurile în schimb foarte mari
    2 9
  • Seriff
    @Ace Craiova, mai minte omul dar nici chiar asa.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru