Banii nu sunt o problemă? Poți cumpăra Ferrari 499P Modificata, o versiune a mașinii câștigătoare la Le Mans

de Silvian Irimia
Duminica, 29.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După aproape șase decenii, Ferrari a câștigat din nou la Le Mans în 2023. Prin urmare, compania italiană a lansat 499P Modificata, varianta legală de stradă pentru hypercar-ul triumfător de la Le Mans.

În 2023, Ferrari 499P a uimit lumea motorsportului atunci când a obținut o victorie strălucitoare la cursa de 24 de ore de la Le Mans. A fost o performanță nemaiîntâlnită pentru Ferrari din zilele glorioase ale anului 1965.

Cu lansarea lui 499P Modificata, pasionații de motorsport au o șansă unică de a păși în scaunul unei versiuni revizuite a acestei mașini născute pentru pistă, un privilegiu rezervat unui grup select de clienți.

Ferrari 499P Modificata este versiunea mașinii de curse, dar care poate fi folosită și în oraș. Prin urmare, Ferrari a reușit să ajusteze anumite lucruri la această mașină în moduri în care regulile de la Le Mans nu ar fi permis vreodată.

De exemplu, motorul electric de pe puntea față poate acum funcționa la viteze mai mici, înlocuind limita de 190 de kilometri pe oră impusă de regulile FIA. Acest upgrade permite șoferilor să se bucure mai des de sistemul de tracțiune integrală.

În același timp, Ferrari a adăugat și un sistem „Push to Pass".

Asta înseamnă că șoferul apasă pur și simplu un buton amplasat strategic în spatele volanului, moment în care se eliberează un surplus uluitor de 161 de cai putere pentru 7 secunde, cu condiția ca șoferul să apese accelerația până la podea. Astfel, la un nivel maxim, mașina are 858 de cai putere pentru o perioadă scurtă, în timp ce în restul timpului are „doar” 697 de cai.

Sub capota sa se ascunde un motor V6 de 3.0 litri, amplasat central, preluat de la varianta de curse 296 GT3. Puterea produsă este transmisă printr-o cutie de viteze secvențială cu șapte trepte. Interiorul lui Modificata reprezintă o replică autentică a mașinii de curse de la Le Mans, echipată cu un singur scaun, pentru o experiență de condus autentică.

Așa se naște 499P Modificata, un model care marchează debutul programului Ferrari Sport Prototipi Clienti. Acest program asigură clienților tot suportul logistic, asistența pe circuit și întreținerea necesare, astfel încât aceștia să conducă fără bătai de cap.

Desigur, Ferrari păstrează secretul privind informațiile despre câte exemplare din această bijuterie vor fi produse și cât va costa fiecare.

Cu toate acestea, așteptați-vă să plătiți o sumă considerabilă pentru privilegiul de a conduce un câștigător de la Le Mans, adaptat și îmbunătățit pentru a fi folosit și pe stradă.

Comentarii (1)

  • crezi ca nea nelu ar putea conduce asa ceva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru