Bentley: 20 de ani de Continental GT, marcați de un exemplar unicat

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile marchează cei 20 de ani împliniți de modelul Continental GT cu un exemplar unicat Continental GT S. Acesta a debutat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

În 2003, Bentley lansa un model nou pentru o eră nouă. Este vorba despre Continental GT, un coupe de lux cu performanțe demne de un supercar: viteza maximă depășea 300 de km/h, iar repriza 0 - 100 km/h dura 4.8 secunde.

Imediat, modelul constructorului din Crewe a devenit foarte popular și de-a lungul anilor a primit mai multe recunoașteri din partea publicațiilor de specialitate.

Acum împlinește 20 de ani, iar Bentley vrea să marcheze momentul așa cum se cuvine. Vor urma 4 luni în care englezii vor lansa modele speciale și vor organiza evenimente în centrul cărora se va regăsi modelul Continental GT.

Pentru a da startul, Bentley a lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, un Continental GT S unicat.

Mașina poartă semnătura diviziei Mulliner, are o culoare exterioară Gri Dark Magnetic, jante cu diametrul de 22 de inch și etriere roșii. Tema de culori roșu - negru continuă și la interior.

Aici, Bentley a pregătit o tapițerie din piele Beluga și Hotspur, ornamente Piano Black, accente roșii și, desigur, embleme speciale.

Britanicii vorbesc, de fapt, despre o dublă aniversare.

Asta pentru că și motorul W12 twin-turbo, de 6.0 litri, a împlinit 20 de ani. Dar este, oarecum o aniversare amară, având în vedere că acest propulsor va fi retras definitiv în aprilie 2024.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru