Bentley a înregistrat un profit record în 2022: creștere de 82%

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat rezultatele financiare finale pentru anul 2022. Acestea relevă un profit record de peste 700 de milioane de euro înregistrat de marca britanică. Față de 2021, asta înseamnă o creștere de 82%.

Anul 2022 a fost unul extraordinar pentru Bentley. Constructorul britanic a obținut un nou record de vânzări pe parcursul anului trecut, cu 15.174 de mașini comercializate la nivel mondial. Cel mai bine vândut model a fost SUV-ul Bentayga, care a reprezentat nu mai puțin de 42% din vânzările totale ale mărcii.

Acum, Bentley a publicat și rezultatele financiare finale pentru anul 2022. Și aici sunt motive mari de bucurie pentru constructorul din Crewe, deoarece a reușit să obțină un nou record în ceea ce privește profitul operațional al acestuia. Astfel, Bentley a obținut un profit în valoare de 708 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere masivă de 82% față de profitul operațional înregistrat în 2021.

Situația financiară a constructorului britanic s-a îmbunătățit semnificativ față de acum 5 ani. În 2018, Bentley a înregistrat pierderi operaționale de 288 de milioane de euro, urmând ca situația să se îmbunătățească în 2019, cu un profit operațional de 65 de milioane de euro.

Pandemia de COVID-19 a lovit marca britanică în 2020, dar a revenit pe un trend pozitiv în 2021, cu un profit operațional de 389 de milioane de euro.

Această transformare a performanței financiare este reprezentată de schimbarea modelului de afaceri a constructorului de lux, alături de lansarea mai multor modele exclusiviste și mai apropiate de dorințele clienților. Astfel de modele au mărit vânzările Bentley cu aproape 21%.

via Bentley

Comentarii (2)

  • Mulţi becali, columbeanu,... pe lumea asta.

    Şi mulţi săraci...
    2 1
  • Ordinul Electricus
    toate scumpirile astea evident ca ajung undeva, banii nu se pierd, se conseva in lux.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru