Bentley ar putea lansa un nou model coupe cu motor W12 și 1.7 milioane de euro preț de pornire

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile ar putea lansa, prin intermediul diviziei Mulliner, un nou model coupe. "Frate" cu Bacalar, acesta ar urma să fie replicat în 25 de exemplare, iar prețul ar porni de la 1.7 milioane de euro.

Bentley a prezentat modelul Mulliner Bacalar în luna martie a anului trecut. Decapotabila, dezvoltată de divizia de personalizare a producătorului din Crewe, va fi replicată în doar 12 exemplare și are la bază conceptul EXP 100 GT.

Acum, publicația Autocar susține că Bentley (prin aceeași divizie Mulliner) ar lucra la un nou model coupe special, "frate" cu Bacalar. Și designul acestuia ar fi inspirat de același concept care a debutat în 2019. Mai mult, o serie de elemente de design vor fi preluate de viitoarele modele electrice ale mărcii britanice. 

Spre deosebire de Bacalar, producția noului coupe ar putea fi limitată la 25 de exemplare. Acesta va avea la bază modelul Continental GT Speed, astfel că sub capotă s-ar putea regăsi motorul W12 twin-turbo, de 6.0 litri, care dezvoltă 660 de cai putere și 900 Nm cuplu.

Potrivit aceleiași surse, prețul viitorului model special Bentley Mulliner se va încadra între 1.7 și 2.3 milioane de euro.

via Autocar

Comentarii (11)

  • Uzata moral, e pt cei care nu-si permit un Hyndai electric
    12 2
  • Seriff
    Masina pentru aia super bogati, evident W12, acolo nu conteaza poluarea , emisiile si alte vrajeli, alea sunt pentru fraieri. Nu patesc nimic bebelusii daca trag in piept noxe de Bentley, doar sa nu fie de Vw, ca atunci e problema.
    Pentru toti pensatii de pe AM, aia spalati pe creier, voi credeti ca daca toata propaganda aia pe care v-au bagat-o pe gat smecherii din UE legata de poluare e adevarata, ar mai da cineva voie celor de la Bentley sa scoata un asemenea motor pe piata? Pai ori mor oamenii ori nu mor.
    10 3
  • Inventează ei o plandemie
    8 3
  • @Seriff
    Adevarul e ca e si plina Romania de Bentley-uri. In cativa ani vor fi mai multe pe strada decat Logan-ul.

    In alta ordine de idei, pentru bogati, legile sunt doar niste taxe. Ei isi permit sa plateasca cam orice amenda, un fel de 50 de bani rataciti prin buzunare.
    5 1
  • Edikkk
    W12 poluant care este pentru babalâci care vânează elefanţi în Africa

    Trist că în există astfel de persoane
    3 8
  • Seriff
    @SGT ce conteaza cate sunt, nu trebuie sa fie ca Logan-urile ca sa polueze, ori polueaza ori nu? Daca mor 10 bebelusi in loc de 100 inseamna ca e ok? Nu sunteti voi porniti pe poluare?
    3 2
  • Adrian
    Cine cumpara asa ceva nu polueaza cu ea asa cum o fac cei cu masini simple. 99% o vor tine de colectie in garaj ca Tiriac si mai da cate o tura la cateva luni prin curte sa nu i se usuce garniturile. Deci pot face linistiti masini poluante scumpe ca nu vor polua din lipsa de interes pentru a merge zi de zi cu ele.
    5 1
  • Nu le bagă nimeni nimic in cap… este imposibil. Creierul le este gol și nefuncțional imediat după nastere. Generația lapte praf!!!
    Au o varianta obosita de BIOS care poate face copy paste!!
    5 2
  • Seriff
    O sa folosesc diesel-ul decat in weekend, ca sa poluez in egala masura ca astia cu Bentley, promit ca daca Edikk e cuminte de Sarbatori o sa opresc motorul cand trec pe langa statia de autobuz in care sta el.
    5 3
  • Pai explica-mi o treaba: daca identific sursele de poluare, cum fac sa reduc impactul acestora? Trecand 1.000 de Bentley pe mild-hybrid / plug-in hybrid / electric sau 1.000.000 de Logan-uri pe mild-hybrid / plug-in hybrid / electric?

    Care masura are un impact mai mare in reducerea poluarii?

    Multumesc anticipat pentru raspunsul argumentat :)
    2 0
  • Seriff
    @SGT Iti explic, e simplu, un amarat de Logan euro 6 cu motorasul ala 1.0 de drjuba nu polueaza aproape deloc, e total nesemnificativa poluarea lui, ca de altfel la orice masina euro 6, poluarea reala vine de la rafinarii, uzine, santiere de constructii, arderi de deseuri, sa nu mai vorbesc de industria aviatica.
    Legat de Bentley, aici e vorba de ipocrizie, se interzic masini cu motoare de 1.5 ca polueaza, dar dau drumul la 6000 W12, de ce? Pai e simplu pentru ca bogatii planetei au voie sa faca ce vor, sa cumpere ce vor, problema e cu fraierii care muncesc, aia nu au voie.
    Daca tu crezi ca e despre sanatate sau poluare e grav, esti spalat bine pe creier, e de fapt despre controlul populatiei si reducerea libertatii de miscare, asta se vrea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru