Bentley Continental sărbătorește 70 de ani de la intrarea în producție

de Gabriel Nica, Foto: Bentley
Sambata, 28.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Săptămâna aceasta, constructorul britanic Bentley a sărbătorit 70 de ani de la intrarea în producție a modelului R-Type Continental, prima mașină din istoria brandului care a purtat numele „Continental”. Momentul a fost marcat cu un comunicat de presă și o galerie foto alături de echivalentul modern al originalului lansat în 1952.

Lansarea de acum 70 de ani nu ar fi fost posibilă fără dedicarea lui Ivan Evernden, inginerul șef al companiei din acea perioadă. Acesta a fost cel care a dorit să pună în producție un autovehicul rapid, care îți permitea să traversezi continente în lux și confort. La lansare, cei de la Autocar spuneau despre R-Type Continental că este un adevărat „covor magic care pur și simplu înghite distranțe uriașe fără nicio problemă”.

La momentul lansării, modelul britanic reprezenta noul standard Bentley, devenind cea mai rapidă mașină cu patru uși din lume, dar și cea mai scumpă, cu un preț de 6.928 de lire în 1952. Ca să vă faceți o idee mai bună, țineți cont că această sumă reprezenta cam de patru ori prețul mediu al unei case din Regatul Unit la acea vreme.

Performanțele impresionante erau atinse mulțumită unui motor de 4.6 litri, cu 6 cilindri în linie, care dezvolta 153 cai putere. Doar 208 unități au fost construite în total, dintre care una se află astăzi în dotarea muzeului Bentley, fiind folosită pentru aici de față, alături de versiunea Continental modernă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru