Bentley lansează o carte cu ocazia centenarului mărcii: cea mai scumpă versiune costă aproape 230.000 de euro și include diamante

de Cornel Șocariciu
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentey a lansat o carte cu ocazia centenarului mărcii. Britanicii vor produce 607 exemplare în trei versiuni. Cea mai accesibilă dintre acestea are un preț de 3.450 de euro, în timp ce versiunea de top a cărții costă aproape 230.000 de euro.

Anul acesta constructorul britanic Bentley aniversează centenarul. Pentru a sărbători cum se cuvine frumoasa vârstă, oficialii companiei au pregătit o serie de evenimente speciale dedicate clienților, dar și câteva lansări de modele.

Tot pe lista producătorului britanic se află și lansarea unei cărți. Aceasta este dedicată celor 100 de ani de la înființarea mărcii și a fost dezvoltată și produsă în colaborare cu specialiștii din cadrul Opus.

Cartea poartă numele de "Bentley Centenary" și cântărește 30 de kilograme. Britanicii spun că au pregătit o serie de imagini de colecție, dar și informații despre modelele care au stabilit noi tendințe în secolul XX. De asemenea, Bentley a pregătit și câteva detalii despre planurile de viitor.

Trei versiuni vor fi produse: Centenary, Mulliner și 100 Carat Edition. Varianta de bază poartă numele de Centenary și va fi produsă în 500 de exemplare. Prețul anunțat de producător este de 3.000 de litre, echivalentul a 3.450 de euro.

Coperta va fi îmbrăcată în piele, iar Bentley propune și o cutie realizată din același material. În cazul acestei versiuni, clienții vor avea de ales din patru culori.

Varianta intermediară se numește Mulliner, va fi produsă în 100 de unități și va avea un preț de 12.500 de lire (14.300 de euro). De această dată, clienții pot alege din 17 culori pentru copertă, în timp ce husa este fabricată din aluminiu. În prețul acestei versiuni intră un tur ghidat în cadrul fabricii Bentley, dar și o mică parte dintr-o anvelopă folosită pe prototipul Bentley Speed 8, mașina care s-a impus la Le Mans în 2003.

Varianta de top se numește 100 Carat Edition și va fi produsă în doar 7 exemplare. Prețul pentru un exemplar va fi de 200.000 de lire, echivalentul a 228.800 de euro. Fiecare volum din acestă ediție va integra o serie de diamante, iar sigla Bentley va fi fabricată din aur alb sau platină.

Varinta Centenary va avea un format compact, în timp ce ultimele două versiuni vor integra și zone care adoptă conceptul de gate-folder (asemănător cu formatul pliantelor).

Comentarii (4)

  • someone
    asa ceva numai la bentley: o optionala pe bentayga care costa mai mult decat masina pe care e pusa ( ma refer la ceasul analog ). apoi o carte ce costa cat o masina din gama, masina ce oricum nu e ieftina. si sant sigur ca toate cartile se vor vinde f repede.
    si aveti dreptate, a vorbit invidia din mine
    10 1
  • Păcat că are 30 de kile, că îi puneai un lanț de aur și o legai la gât pe plajă, să vadă lumea cât de cult ești: "ai carte, ai parte'.

    Noroc că vine la pachet cu un valet care să ți-o care și să ți-o țină când o citești pe budă sau în metrou....
    7 0
  • 3450 Euro???? Cam cat ajunge sa valoreze un Bentley dupa 2 ani :-)
    2 2
  • Sictir
    In evul mediu cand regii se imbracau in aur de sus pana jos ii puteai intelege ca nu stiau altceva si domneau ca prostii in batatura lor.

    Dar acum cand Planeta este una si cunoasterea si informatia sunt globale, sa cumperi o carte cu poze colorate de prost gust, in loc sa investesti/donezi in 10 mini-centre de apa potabila pentru copiii din Africa (de unde apropo se exploateaza diamantele si platina aia pentru impopotonarea unei mizerii de neam prost), asta inseamna sa fii o scursura umana, indiferent cata avere ai acumulat (tot prin semenii tai, nu ti-a pogorat-o Duhul Sfant de pe Marte) si oricat ai crede ca doar iti permiti.

    Si apropo de bogatie, unii sunt atat de saraci incat tot ce au sunt banii.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru