Bentley readuce la viață clasicul Speed Six: motor de 6.5 litri și 205 cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 13.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat oficial primul exemplar al noului Speed Six Continuation Series, o replică fidelă a modelului clasic produs în anii 20 și 30. Noul model va fi produs în 12 exemplare, iar fiecare va primi un motor de 6.5 litri și 205 cai putere.

Cu ocazia Festivalului de Viteză de la Goodwood, Bentley a decis să readucă la viață una dintre cele mai importante modele din istoria sa. Mai exact, este vorba despre noul Speed Six Continuation Series, o replică fidelă a modelului care a fost produs în anii '20 și '30. De altfel, Speed Six este primul Bentley care a câștigat faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Noul Speed Six Continuation Series va fi produs exclusiv de către Mulliner, divizia de personalizare a mărcii britanice. Pentru a crea noua replică, Bentley se folosește de schițele originale și de notițele mecanicilor de acum mai bine de 90 de ani pentru ca noul model să fie cât mai apropiat posibil de exemplarele originale. Procesul de producție va fi ajutat și de un exemplar original produs în 1930 și care face parte din colecția mărcii din Crewe.

Primul astfel de exemplar, botezat Car Zero, va fi prezentat la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Acest exemplar va fi folosit strict pentru teste și nu va fi vândut niciunui client.

În orice caz, Bentley va produce 12 astfel de exemplare. Fiecare dintre ele va avea un motor cu 6 cilindri în linie, de 6.5 litri și care dezvoltă 205 cai putere.

Bentley se așteaptă ca producția celor 12 exemplare să fie gata până în 2025. Construirea unui astfel de exemplar durează 10 luni.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru