Bentley: Startul producției pentru Bentayga EWB, mașina cu cele mai avansate scaune din istorie

de Alexandru Monenciu
Sambata, 13.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley anunță startul producției pentru noul Bentayga EWB, versiunea cu ampatament lung a SUV-ului britanic. Artizanii Bentley au nevoie de mai bine de 132 de ore pentru a finaliza un exemplar.

La începutul lunii mai, Bentley a publicat primele imagini și informații despre noul Bentayga EWB (Extended Wheelbase). Cu alte cuvinte, versiunea cu ampatament lung a SUV-ului britanic, echipat cu motor V8 și cele mai avansate scaune instalate vreodată într-o mașină.

Acum, noul Bentley Bentayga EWB este pregătit să intre pe linia de asamblare a uzinei din Crewe. Artizanii de aici au nevoie de mai bine de 132 de ore pentru a finaliza un exemplar.

Clienții pot alege din materiale și finisaje de lux. Lista include piele de cea mai bună calitate, cu model diamantat, ornamente din lemn sau din metal (cu o grosime de numai 0.07 milimetri) și un sistem de iluminare ambientală inovator, denumit Bentley Diamond Illumination.

Să nu uităm de cele mai avansate scaune montate vreodată într-o mașină (Bentley Airline Seat). Acesta pot fi înclinate până la 40 de grade și vin echipate cu tehnologie care simte temperatura pasagerilor și umiditatea din aer.

Sistemul activează, automat, funcția de încălzire/ventilație sau câte puțin din fiecare.

Totodată, cu ajutorul unor senzori de presiune, scaunele își modifică poziția pentru a reduce oboseala pasagerilor la drum lung.

Sub capota noului Bentley Bentayga EWB regăsim un motor V7, twin-turbo, de 4.0 litri care dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm cuplu.

via Bentley

Comentarii (4)

  • Şi cu cel mai mare şi avansat V8 de poluat maxim.

    Mda

    Ce contează că Loire şi Rin au secat efectiv pe alocuri.
    2 8
  • Da, Mike, din cauza lui Bentley a secat Rinul.
    Știi de ce a dispărut civilizația Maya (bineînțeles ca știi, întreb și eu retoric) ? Din cauza unei perioade extrem de lungi de seceta (asta se întâmpla pe la anul 900). Ai naibii mayasi, dacă se plimbau toată ziua cu Bentley au declanșat o seceta catastrofala.
    Acum, lăsând ironia la o parte, nu mai puneți botul la orice propaganda și nu mai plecați după fenta. Voi credeți ca autoturismele sunt raul suprem pe planeta? Credeți ca ele sunt motivul principal ptr schimbările climatice?
    Autoturismele sunt principala vaca de muls de către guverne (accize pe carburanți, taxe și impozite, TVA la cumpărare și apoi la piese și întreținere etc. etc.) și este multă propaganda și interes în jurul lor.
    3 0
  • Climatologu'
    Ma gandesc ca V8 urile templierilor erau de vina la 1152 cand Rinul a secat complet ( 1152 este prima atestare, cu siguranta au mai fost si altele inainte):)))
    Nu zice nimeni sa poluam ca la Copsa Mica sau sa umplem orasele de betoane, dar nu reinventam ciclurile climatice ( inghet/ canicula, seceta/ inundatii etc), care exista de la aparitiaTerrei, ca sa sustinem opinii nestiintifice!
    Caldurile extreme/desertificarea/ cresterea nivelului marilor și oceanelor etc..., au tot distrus civilizatii si specii si vor continua sa o faca.
    4 2
  • Putem controla clima dintr-o mașina, casa clădire, dam cu rachete in norii și cam atât. Încă nu este soluție pentru un uragan sau o furtuna tropicala (pentru cine nu stie, o furtuna tropicala poată sa aducă de 10 ori mai multă ploaie decât un uragan dar nu te muta vântul…). Sa credem ca putem controla clima planetară este pura inepție.
    Cum spunea un ante scriitor trebuie eliminate metodele învechite care poluează inutil și asta se cam face. Ce nu înțeleg eu de unde naiba cresc toate mizeriile astea de oameni care arunca orice și oriunde (si nu doar in România). In viața mea nu am aruncat nimic pe jos și este o chestie care și copilul o respecta ca altfel naiba îl ia. Am stat cu ambalajul in mâna, buzunar sau portiera pana am găsit un cos de gunoi…Dar sa revenim la mașini, cei care “promovează” mașinile ca poluatoare (nu spune nimeni ca nu au aportul lor), știu ca nu sunt nici pe departe cauza principala, dar prostimea trebuie sa primească ceva și sa fie ocupați… atenție încă unii poarta masca (tari întregi cu zeci se milioane de oameni). Ce faci cu prostimea? Trebuie sa le spui ce sa gândească și ce sa facă altfel le vin idei ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru