Bentley: Succesorul motorului W12 este un V8 hibrid cu peste 750 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 08.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a oferit mai multe informații despre succesorul motorului W12. Este vorba despre un agregat V8 hibrid, care va dezvolta peste 750 CP și va oferi o autonomie electrică de până la 80 de kilometri.

În ultimii 20 de ani, motorul W12 a fost sinonim cu Bentley. În tot acest timp, britanicii au construit 105.000 motoare W12, o perioadă în care puterea unității de 6.0 litri a crescut cu 40%, iar consumul a scăzut cu 25%.

Dar, cum toate lucrurile bune trebuie să aibă și un final, propulsorul W12 va fi pensionat în viitorul apropiat. Locul său va fi luat de o configurație hibrid care are la bază o unitate V8.

Bentley descrie noua motorizare de top ca fiind "cel mai dinamic, cel mai agil și cel mai eficient sistem de propulsie din istoria mărcii."

Potrivit reprezentanților companiei, sistemul hibrid oferă peste 750 de cai putere și are o autonomie electrică de până la 80 de kilometri. Capacitatea bateriei este necunoscută, pentru moment.

Mai mult, Bentley promite ca noul sistem hibrid să dezvolte peste 1.000 Nm cuplu, disponibil pe o plajă de turații mai mare.

Britanicii vor oferi mai multe detalii despre noua lor motorizare de top în săptămânile următoare.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru