Bentley va lansa 5 modele pur electrice în 5 ani. Revoluția începe în 2025.

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de mașini de lux a dezvăluit planul său de a lansa nu mai puțin de 5 modele electrice în 5 ani. Totul va începe în 2025.

Începând din 2025, Bentley va debuta oficial pe piața de mașini electrice. După ce marca britanică a anunțat că va lansa primul său model pur electric în 2025, Bentley dezvăluie strategia sa pentru tranziția către mașini electrice.

Conform planului, constructorul de mașini de lux va lansa 5 modele electrice noi în 5 ani, începând din 2025. Deocamdată, Bentley nu a oferit detalii despre viitoarea gamă de mașini electrice, însă, este de așteptat ca primul astfel de model să fie un crossover dezvoltat împreună cu Audi în cadrul proiectului Artemis.

Celelalte patru modele electrice rămân, deocamdată, un mister. Chiar și așa, Bentley dorește să devină o marcă pur electrică până în 2030. Este de așteptat, în acest sens, ca modele precum Continental GT sau Flying Spur să fie înlocuite, în curând, de modele electrice noi.

Cât despre primul model electric Bentley, acesta va fi dezvoltat și construit în Marea Britanie și va intra în producție în 2025.

Lansarea viitorului model electric va marca „un moment semnificativ în lunga și celebra istorie Bentley”.

Mai mult, Bentley va investi circa 3 miliarde de euro pentru a deveni o marcă sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul. Astfel, marca va urmări schimbarea completă a gamei sale și transformarea uzinei din Crewe într-o facilitate de producție avansată, de talie mondială, digitală și cu un impact redus asupra mediului.

Bentley a făcut, deja, pași spre electrificare, odată cu lansarea modelelor Flying Spur PHEV și Bentayga PHEV. Din 2026, Bentley va comercializa numai mașini hibride plug-in și electrice.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Începe, într-adevăr. DAR exclusiv în beneficiul “dulăilor” (sau – apud Kiro – al ălora “cu biciul”). Mai ales în privinţa e-luxoaselor. Resturile, pardon, restul…ca pe vremea împuşcatului: în cutii de conserve…evoluate însă, recte autopropulsate ;)
    10 3
  • Până în 2025 trebuie să admitem că 2022 este crucial din alte puncte de vedere, mult mai serioase, prin 2030 poate vor fi și rachete electrice, cine știe.
    6 2
  • Edikkk
    Cu greu se mișcă şi ei....

    Rimac de la zero un om de 30 de ani, le-a dat clasă
    1 6
  • @dan_grc
    Prin multe tari deja Decembrie 2021 a fost crucial: mai multe masini electrice si PHEV vandute decat diesel, deci deja miscarea s-a produs.
    2022 va fi doar o confirmare ca dieselurile sunt in perfuzii si intretinute artificial. Ar trebui vreo 70 de softuri mincinoase, filtre si multe alte sisteme ca sa le poata face mai putin imputite.
    Din cate s-a vazut, cocalarii apeleaza la anulari DPF, ca nu isi permit un diesel adevarat nepoluant.
    Era de asteptat ca majoritatea sa treaca la electrice. Pana si BMW cu cata gargara a facut si galagie ca pastreaza diesel in gama, vinde electrice si PHEV foarte bine, deci lumea cere. Mai ales cand vrei putere si performanta. Sterge rimac pe jos cu orice pocnitoare de BMW cu cate 4 turbine. Sa ne trezim totusi la realitate.
    1 6
  • inexorabil
    Nutreşte AM un respect pentru adevăr de moare capra.

    Sfânta (a se citi: super-inspirata) invocare a “off topic”-ului te ajută întotdeauna să scapi (sau mai degrabă să previi) de tot ce ţi se pare “incorect”, deci insuportabil…
    1 0
  • inexorabil
    Mafioso, te contrazici singur, ca un copil! Vrei dovada? Păi o poate observa orişicine: afirmi că “dieselurile sunt în perfuzii şi întreţinute artificial” (logic, se (sub)înţelege că nu le suporţi de nicio culoare, indiferent de normele Euro, ceea ce oricum ştim demult), iar apoi te referi la…”diesel adevărat nepoluant” (adică admiţi noima unui Euro 5 sau Euro 6! – nu se poate interpreta altfel expresia pe care ai folosit-o).

    (e-)”putere şi performanţă”…Hei, cum aşa??? Doar pe piste special amenajate în acest sens, băiete, că aşa ne avertizezi şi mata’ pe noi, “poluatorii”.
    Aşadar, pronunţăm un categoric NU în oraş super-electricelor, ca să nu devii o ameninţare pentru siguranţa tuturor; asumă-ţi responsabilitate socială!!! – hm, îţi place să ţi se răspundă cu aceeaşi monedă?

    “Cocalarii nu îşi permit”…Ce spui, Franz?! Pe ce lume trăieşti? “Din câte s-a văzut”…Dar tocmai tu nu vezi?! Vino să-ţi arăt eu personal ce bijuterii pe patru roţi (de zeci de mii de euro – dacă nu şi mai mult – bucata) deţin gagiii. Sau cum defineşti tu un cocalar? Un amărât de cartier/mahala? Vai, aveam pretenţii de la domnia ta…

    “Lumea cere electrice”…Cred cu fermitate că n-ai învăţat tainele artei de a…minţi. Nu trebuie musai să ţi se explice la “Mihai Viteazul” că, pentru a fi digerată numaidecât de prostime (“Masele sunt feminine şi stupide” – dixit Hitler), este nevoie ca, în prealabil, minciuna (de natură politică sau nu) să fie prelucrată în mod rafinat, cu delicateţe, ba chiar impregnând-o cu miresme ortodoxe, nu rostind-o brusc, brut şi brutal!!!
    Păi dacă aşa stă treaba, atunci eu, unul, îi voi surclasa pe amatorii de la Mănăstirea S. pe oriunde îi voi prinde (în ofsaid).

    Apropo, eu sunt unul dintre posesorii de “diesel adevărat nepoluant”. Ai ceva de comentat pe tema asta???

    În loc de epilog: zi-o p-aia (o ador!) cu “Jos comunismul!” (pentru că – lua-m-ar ielele cu memoria mea de elefant cu tot – ai subliniat, la un moment dat, că tot ”conspiraţia rusă” controlează şi…”putoarea fosilă” – în întreaga lume; ridicol paroxistic, izvorât dintr-o ură iraţională, oarbă, dar nu mai contează, căci ai scăpat porumbelul pe gură, iar eu de-aia sunt aici: ca să te strivesc cu propria ta greutate).
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru