BMW: 50 de ani de producție la uzina de la Dingolfing

de Tiberiu Safta
Luni, 16.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina de la Dingolfing a celor de la BMW împlinește 50 de ani de activitate. În prezent, fabrica bavarezilor produce modele precum Seria 5, Seria 7 și iX.

Anul acesta, fabrica BMW de la Dingolfing împlinește 50 de ani de activitate. Din 1973 și până în prezent, au fost produse la această uzină nu mai puțin de 12 milioane de mașini ale constructorului bavarez. Primul vehicul care a fost produs la această uzină a fost un exemplar BMW 520 din prima generație a Seriei 5, vopsit în roșu Iberian.

De-a lungul timpului, uzina de la Dingolfing a fost responsabilă pentru producția mai multor modele cunoscute ale mărcii germane, cum ar fi: Seria 6, Seria 7, Seria 8, iX și anumite modele BMW M. La aceeași fabrică au fost produse și câteva modele în serie limitată. Lista include 99 de exemplare BMW Seria 8 desenate de artistul Jeff Koons, 50 de exemplare ale lui BMW 3.0 CSL, dar și BMW i7 Protection, versiunea blindată a limuzinei de lux.

În ultimii doi ani, uzina de la Dingolfing a produs și câteva modele electrice importante: i5, i7 și iX. Anul viitor, BMW va da undă verde producției lui i5 Touring la această uzină.

Constructorul german dorește ca 40% din producția totală a fabricii să fie reprezentată de mașini electrice în 2024.

via BMW

Comentarii (2)

  • Cum adica 40% sa fie electrice la anul?
    Pai si alea cu motoare termice care se mai produc inca 20-30 de ani unde se vor mai face???
    0 0
  • Dorește!!!… este vorba de BMW, si este doar Dingolfing (fabrica de modele de top de la BMW). Tu cum aplauzi înainte de a știi de ce, doar pentru ca s-a dat semnalul… asta este, urrrraaa și la gară!!!
    PS hibrizii produși de BMW au scăzut cu 30% in ultimele 2 luni. BMW au vândut deja tot ce produc, stoc zero!!! Deci ce produc este ce vrea piața si aia încă inept subvenționată pe alocuri.
    Vezi TESLA… ca au făcut din nou reducere pe unde au mai putut așa cât de un smartphone mai potent.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru