BMW a demarat testele cu versiunea electrică a lui Seria 3: sedanul de clasă medie ar putea prelua motorul de 286 CP al viitorului iX3

de Cornel Șocariciu
Vineri, 26.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre prototipurile viitorului BMW Seria 3 electric a fost surprins în timpul testelor. Conform informațiilor, modelul ar urma să fie lansat în 2023.

BMW este unul dintre constructorii care pregătește un portofoliu generos de vehicule electrificate (hibrid, hibird plug-in și electric). Conform reprezentanților companiei bavareze, până în 2023, gama de vehicule electrificate va include 25 de modele.

Până la finalul anului viitor, nemții vor adăuga în gama de electrice noile SUV-uri iX3 și iNext, și gran coupe-ul i4.

Dar producătorul german pregătește și o versiune electrică a sedanului Seria 3, iar unul dintre prototipurile de teste a fost surprins recent în timpul unor sesiuni care au avut loc pe drumurile publice.

Conform rapoartelor, viitorul Seria 3 electric va fi lansat în 2023 și va prelua arhitectura gran coupe-ului i4. În ceea ce privește motorizarea, sunt șanse mari ca sedanul să fie echipat cu motorul electric de 286 CP și 400 Nm pe care nemții îl vor introduce pe viitorul iX3. În cazul SUV-ului, resursele sunt livrate exclusiv către puntea spate, iar bateria de 74 kWh promite o autonomie de 440 de kilometri.

În prezent, BMW Seria 3 poate fi comandat într-o versiune plug-in hybrid 330e (foto) cu autonomie electrică de până la 64 de kilometri. 

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Toate acestea fac parte din strategia privind vehiculele electrificate, mentionata de Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) 2019, conform careia:

    "Până la sfârşitul anului 2021, ne propunem să avem un total de un milion de automobile electrificate pe şosele....

    În Norvegia, trei din fiecare patru automobile BMW Group noi vândute au un tren de rulare electrificat".
    11 3
  • andrei
    daca or fi pus si mild hybrid acolo, si cred ca asa au facut, cred si eu ca 3/4 sunt asa. dar un mild hybrid nu se poate numi electrificat, hai sa nu exageram.
    6 4
  • somon de cultura
    hai sa nu-i laudam pe norvegieni care isi platesc electrificatele cu petrol. Ce-ar fi sa si le plateasca cu panori solare ca sa nu mai polueze. Pun pariu ca n-ar mai avea bani nici de adidasi.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru