BMW a depășit Mercedes-Benz și Audi în ultimele 9 luni la nivel mondial

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a reușit să depășească Mercedes-Benz și Audi în primele 9 luni ale lui 2023. Până la sfârșitul lui septembrie, constructorul bavarez a vândut peste 1.6 milioane de mașini la nivel mondial.

În perioada ianuarie-septembrie, BMW a câștigat bătălia mărcilor germane de lux în ceea ce privește vânzările la nivel global. Astfel, în acest interval, constructorul bavarez a reușit să vândă 1.62 de milioane de automobile peste tot în lume. Asta înseamnă și o creștere de 5.7% față de aceeași perioadă din 2022.

Pe locul al doilea se află rivalii de la Mercedes-Benz, care au vândut 1.52 de milioane de mașini până la sfârșitul lui septembrie. Și aici avem o creștere de 2% prin comparație cu perioada ianuarie-septembrie 2022.

La final, Audi s-a clasat pe locul 3, cu 1.38 de milioane de mașini vândute la nivel mondial în această perioadă. În schimb, chiar dacă Audi a vândut cele mai puține mașini dintre cei 3 producători, marca de la Ingolstadt s-a bucurat de cea mai mare creștere, de 16.2% față de perioada similară de anul trecut.

Și în clasamentul modelelor electrice, BMW conduce după ultimele 9 luni. Mai exact, bavarezii au vândut 217.138 de astfel de mașini la nivel mondial.

Aceștia sunt urmați de Mercedes-Benz, cu 174.471 de mașini electrice vândute și de Audi, cu 123.000 de vehicule cu zero emisii vândute până la finalul lui septembrie.

Comentarii (11)

  • Banditos
    De cand ma stiu eu astia trei se bat pe podium...nici macar numai e stire. Indiferent ce ai alege din triada tot castigator iesi
    14 2
  • În ultimii doi ani Bmw a fost pe primul loc, revenind după o pauză de câțiva ani, deci cum a depășit Mercedes ? Poate s-a menținut pe primul loc .
    6 0
  • Interioarele la Mercedes si Audi au prea mult touchscreen, iar daca urasti touchscreenul si vrei sa mai apesi si tu niste butoane, sa invarti o rotita, alegi BMW sau Lexus.
    6 1
  • Curios ce modele BMW se vand cel mai bine.
    Ca la cat de hidoase sunt unele modele, ma mir ca le cumpara cineva
    9 1
  • @Cyrus
    din poze asa as fi zis si eu, dar in realitate dau mai bine. au mai umblat putin si pe la calitatea interiorului, acum e la paritate cu audi si mercedes. cum zice si @Banditos, Indiferent ce ai alege din triada tot castigator iesi.
    5 0
  • “Startul” se dă de la zero in fiecare lună/trimestru/an… așa să înțelegi și tu, faptul că ai câștigat ultima cursă nu înseamnă ca nu trebuie sa-ți depășești din nou adversarii dacă vrei să câștigi următoare cursă :))… deci, exprimarea este în fapt corectă!
    0 0
  • @ Dutz

    Când era Mercedes pe primul loc titlurile erau " Mercedes se menține în frunte ", eu înțeleg foarte bine, mulțumesc de lămuriri.
    2 0
  • spaclu lu manole
    @cap-de-maimutz are aceeasi logica de curca neinficata. Orice i se loveste de peretii craniului la interior, e flexat, sudat si ciocanit pana se aliniaza cu deviatiile mentale conform tiparului "noaptea nu bate vantul" sau "roata din spate vine dupa aia din fata".
    Delfinule, lasa industria auto si vezi de hartiile de la aprovizionare. Daca chirai mai ascutit, poate prinzi un card de access la NASA ori FBI. Atunci sa vezi ce se umfla pipota in tine.
    Mercedes mai are de umblat un pic la calitatea finisajelor la interior. In ultimii ani a scapat spaclu din mana si lumea a inceput sa bage de seama. Probabil au nevoie de un delfin cu sapte case, cinci masini si o rulota sa le puna buznisu pe picioare. Adica am vrut sa spun pe aripioare.
    1 1
  • Poi si asta este corect… se menține în frunte depășindu-și din nou concurenții pentru al 2-lea an consecutiv (luna, trimestru etc.)… ;), scuze, doar glumeam!
    0 0
  • @dan_grc
    Stai calm ca e cele mai bune boss.
    Ele e numarul unu, orice ar zice altii.
    0 0
  • Costin
    Eu zic ca diferenta a facut-o contractul cu guvernul Romaniei :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru