BMW a prezentat prototipul unui scuter electric

de Sebastian Toma
Luni, 30.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale ale lui C Evolution, prototipul unui scuter electric. Modelul are o autonomie de 100 kilometri şi poate să atingă 120 km/h.

BMW C Evolution a fost prezentat astăzi pe internet. Modelul este un prototip apropiat de versiunea de serie şi prefigurează un scuter electric. Judecând după formele sale, acesta este un succesor al lui C1-E, conceptul unui scuter electric prezentat în 2009 şi un succesor al celebrului BMW C1, scuterul de serie vândut de BMW în urmă cu mai bine de un deceniu. Cei de la BMW vor să ofere mobilitate electrică în mai multe versiuni, iar scuterul electric C Evolution ar putea ataca o nişă generoasă în viitor.

BMW C Evolution are un motor electric de 15 CP, care poate furniza 47 CP pentru perioade scurte de timp. Modelul are o autonomie de 100 de kilometri graţie unei baterii litiu-ion de 8 kWh răcite cu aer. Viteza maximă a lui C Evolution este de 120 km/h, suficient pentru un vehicul destinat mobilităţii electrice în zone urbane şi în apropierea oraşelor. Chiar şi cu un pasager, cei de la BMW spun că scuterul lor electric se descurcă în trafic, la depăşiri şi în rampe, nemţii susţinând că este comparabil cu un maxi-scuter echipat cu un motor cu ardere internă de 600 centimetri cubi.

Esential 120 km/h este viteza maximă a lui BMW C Evolution.
Cei de la BMW se mândresc şi cu reprizele lui C Evolution, care ar trebui să fie net superioare unui model comparabil echipat cu motor cu combustie internă, graţie faptului că motoarele electrice ating cuplul maxim încă de la prima rotaţie. BMW nu a prezentat încă o dată la care vor oferi o versiune de producţie a lui C Evolution pe piaţă, dar acesta ar putea fi comercializat în termen de doi sau trei ani pe pieţele importante.

Via MotorAuthority

Comentarii (2)

  • idea este pentru un oras aglomerat unde cu un scuter esti mai descurcaret decat cu o masina. de exemplu marile orase din europa sau chiar si new york. idea este excelenta si autonomia de 100 de km este bine venita. sper sa aiba priza la clienti din aceste orase super aglomerate. si apoi mai exista si clientela tinara... care pt mersul la scoala sau chair si o universitate zi de zi este ideal. buna idee. (probabail nu sunt primi cu scutere elecrice dar daca sunt mai sprintene decat concurenta.....)
    5 0
  • HONDA deja le vinde :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru