BMW ActiveHybrid 4 - versiunea hibridă a lui Seria 4 vine la Los Angeles

de Bogdan Mirică
Joi, 10.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW lansează la sfârşitul lunii noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, o versiune hibridă a modelului Seria 4 Coupe. Ea se va numi ActiveHybrid 4 şi ar putea avea 340 de cai.

BMW trece dincolo de Atlantic pentru a dezvălui o nouă versiune a modelului Seria 4. Coupe-ul bavarez se află în prim-planul acţiunilor de promovare ale constructorului german şi îşi propune să fie vedeta standului pe care BMW îl va utiliza la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pentru a atrage şi clienţii cu înclinaţii eco, bavarezii vor expune la cel mai important salon auto american al sfârşitului de an versiunea hibridă a coupe-ului Seria 4. Dacă ar fi să ne uităm la regulile de denumire a modelelor BMW, implicit la fratele sedan al lui Seria 4, versiunea hibridă ar urma să se numească ActiveHybrid 4.

De asemenea, dacă analizăm actualul ActiveHybrid 3, putem deduce că sub viitorul Seria 4 hibrid se va regăsi acelaşi ansamblu de propulsie. Este vorba despre un motor pe benzină cu şase cilindri, de 3.0 litri, cunoscut deja de pe celelalte modele 35i din gama BMW. Propulsorul este asistat de o unitate electrică, gata să dezvolte şi ea 55 de cai putere.

Esential 340 de cai putere ar putea avea viitorul ActiveHybrid 4.
5.3 secunde ar putea fi timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h al noului ActiveHybrid 4.
În aceste condiţii, resursele totale ale viitorului ActiveHybrid 4 ar putea ajunge tot la 340 de cai putere.
Performanţele lui ActiveHybrid 3 ar putea fi şi ele preluate: 5.3 secunde de la 0 la 100 de km/h.

Principiul de funcţionare va fi acelaşi. Motorul electric va rula alături de cel pe benzină, existând însă şi posibilitatea unei deplasări cu zero emisii. În această situaţie, unitatea electrică poate garanta propulsie pentru doar 4 km, cu condiţia ca viteza de rulare să nu depăşească 75 de km/h.

Dacă această reţetă se va aplica şi noului Seria 4 vom vedea doar în ziua în care Salonul de la Los Angeles îşi va deschide porţile.

Comentarii (3)

  • Imi place filozofia celor de la BMW, masina de clasa medie hibrida cu motor de 3 litri turbo, dar sunt curios ce performante si consum ar avea un Seria 3 hibrid care are la baza unul din motoarele de 2 litri, benzina sau diesel (cele de minim 184 CP).
    3 1
  • AndreiRN
    Un Lexus hibrid cu o caroserie de BMW.
    3 4
  • @Andrei
    Clar, doar ca mai ramane sa precizezi de cand are Lexus motoare de 3 litri cu 6 in linie, in rest ai dreptate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru