BMW amână cu un an construcția uzinei auto din Ungaria: producția ar putea începe în 2024

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Miercuri, 06.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a decis să amâne cu un an construcția unei uzine în Ungaria în apropierea localității Debrecen. Germanii vor să conserve rezervele de bani în contextul scăderii vânzărilor de mașini la nivel global.

În vara anului 2018, BMW a anunțat că va investi un miliard de euro în construcția unei uzine în Ungaria, în apropiere de localitatea Debrecen, la numai 60 de kilometri de granița cu România.

Planurile inițiale vizau ca producția de mașini să înceapă în cursul anului 2023, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a determinat Grupul BMW să reanalizeze această investiție.

În contextul în care vânzările de mașini vor înregistra scăderi semnificative în 2020, BMW a decis să conserve rezervele de cash și să amâne cu un an investiția în uzina de la Debrecen.

"În contextul situației actuale, vom amâna o serie de proiecte, cum ar fi uzina din Ungaria. Alte proiecte vor fi de asemenea reconsiderate cu atenție", a precizat Nicolas Peter, directorul financiar al Grupului BMW, în cadrul unei conferințe cu jurnaliștii presei internaționale.

Prin urmare, noua uzină ar urma să fie inaugurată cel mai devreme în cursul anului 2024.

În momentul anunțului inițial din 2018, BMW afirma că noua uzină va avea o capacitate maximă de producție de 150.000 de unități pe an și va necesita aproximativ 1.000 de angajați, iar investiția totală se ridică la circa un miliard de euro.

Până acum, BMW nu a anunțat ce modele vor fi produse în Ungaria, însă a menționat că aici se vor construi atât modele cu motoare convenționale, cât și modele electrificate.

Uzina de la Debrecen va fi prima construită de constructorul german în Europa după anul 2000. De asemenea, BMW devine al patrulea constructor care va produce mașini în Ungaria și se alătură celor doi mari rivali premium din Germania. În țara vecină există deja uzine Audi, Mercedes și Suzuki, în timp ce Grupul PSA Peugeot-Citroen deține de asemenea o fabrică de motoare.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Si totusi putea sa fie Romania, chiar si-n 2024. Poate data viitoare, in 2044.
    7 1
  • ACE - Craiova
    In fabrica din Ungaria vor sa produca modelul electric iX3 - care se va produce in China, in curand.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru