BMW anunță noul sistem de operare iDrive 9, bazat pe Android. Va debuta în martie

de Tiberiu Safta
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a oferit prima demonstrație cu noul sistem de operare iDrive 9 în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show din Las Vegas. Noul sistem, bazat pe Android, va debuta oficial în martie pe noua generație X1.

În urmă cu puțin timp, constructorul bavarez a dezvăluit conceptul i Vision Dee în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Noul concept impresionează printr-un design minimalist, concentrat pe elementele digitale, precum și prin tehnologiile sale, care includ un Heads-Up Display pe toată lățimea parbrizului și o caroserie care își poate schimba culoarea în 32 de nuanțe diferite.

Tot în cadrul acestui eveniment, BMW a anunțat și noul sistem iDrive 9 și a oferit o primă demonstrație cu acesta. Noul iDrive 9 este bazat pe sistemul de operare Android, față de actuala versiune, care este bazată pe Linux. Pe parcursul acestui an, actualul sistem iDrive 8 va primi o actualizare majoră și se va numi iDrive 8.5.

Cel din urmă sistem va debuta odată cu noua generație BMW Seria 5, care va fi dezvăluită în vara acestui an. Între timp, noul sistem iDrive 9 va apărea în martie, iar primul model ce va beneficia de acesta va fi SUV-ul compact X1. Constructorul german a mai confirmat că și modelul Seria 2 Active Tourer va primi noul sistem bazat pe Android.

Deocamdată nu există prea multe informații despre noul sistem, însă BMW spune că acesta va suporta navigație 3D și va avea mai multe „aspecte flexibile tactile.” De asemenea, iDrive 9 va avea o interfață nouă, precum și un magazin de aplicații.

via BMWBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru