Noul concept BMW i Vision Dee impresionează la CES: Head-Up Display pe toată lățimea parbrizului

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile prezintă, cu ocazia CES 2023, noul concept i Vision Dee. Acesta propune un Head-Up Display pe toată lățimea parbrizului, o tehnologie care se va regăsi pe modelele Neue Klasse.

Ediția din 2023 a Consumer Electronics Show (CES) tocmai și-a deschis porțile în Las Vegas, iar producătorii de automobile se înghesuie să prezinte o serie de noi tehnologii.

Cu ocazia acestui eveniment, BMW a lansat conceptul i Vision Dee, un sedan futurist de clasă medie, cu un limbaj de design nou, simplificat. Potrivit reprezentanților companiei, Dee înseamnă Digital Emotional Experience.

Înainte de toate, de ce un limbaj de design simplificat? "Pentru a concentra atenția asupra experienței digitale," ca să-i cităm pe germanii de la BMW. Chiar și așa, avem o serie de elemente de design traditiționale, reinterpretate.

Spre exemplu, grila frontală, farurile circulare duble și legendara curbă Hofmeister.

Cea mai nouă versiune a tehnologiei E Ink a fost implementată pe conceptul i Vision Dee. Pe scurt, caroseria este acoperită cu 240 de ecrane foarte subțiri, controlate individual, care își schimbă culoarea. Paleta include nu mai puțin de 32 de nuanțe diferite.

BMW a pregătit un design simplificat și pentru habitaclu.

Avem un volan cu braț central vertical și puncte de contact care pot fi acționate prin mișcarea degetului mare.

Fără îndoială, piesa de rezistență de la interior este noul Head-Up Display proiectat pe toată lățimea parbrizului. Cu ajutorul funcției BMW Mixed Reality Slider, care utilizează o serie de senzori tactili, cel de la volan poate decide cât de mult conținut digital vor să fie afișat pe Head-up Display.

Probabil cel mai important detaliu este că acest Head-Up Display de ultimă generație se va regăsi, din 2025, pe modelele Neue Klasse.

via BMW

Comentarii (8)

  • Mircea Badea
    au pus desene animate pe geamuri? ca asa pare
    4 5
  • Uadafac
    Uadafacizdis ce au fumat
    5 4
  • Din lateral masina aduce cu o versiune modernizata a modelului e36...pana si dimensiunile aduc a model mai mic ca modelul actual de seria 3....
    3 4
  • Toate vor avea aceleasi dotari si aceleasi cabluri si butoane dar va trebui sa suni la un numar de call center pentru a plati abonament la dotarile pe care ti le doresti?

    Un concept pe care l-am vazut pana acum la BMW Korea si la Mercedes EQS, care nu iti da toata puterea masinii decat daca mai decartezi 1200 de dolari pe an.

    The future is now!
    4 2
  • Da, hedapdispleiul va fi tot pe abonament, mia zis un tovaras care lucreaza in Bavaria
    4 1
  • Mufa usb are?
    1 1
  • Are usb cu 100 de minute incluse la 7 euro/luna si 1000 de minute la 20 de euro
    2 0
  • Sa nu dai cu piatra în geam
    Sunt curios dacă va fi ca la telefoane: trebuie sa ii punem folie pe geam? Și husa? Ar cam trebui, nu? dacă sare pietricica și crapă frumusețe de tehnologie.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru