BMW ar putea lansa o nouă marcă pentru piaţa din China

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi Brilliance se pregătesc pentru lansarea unei noi mărci pentru piaţa din China. Noua marcă ar putea folosi numele Zhi Nuo, iar primul model va fi bazat pe BMW X1.

Piaţa chineză este extrem de atractivă pentru producătorii auto europeni încă aceştia şi-au adaptat oferta pentru a fi pe placul clienţilor din Asia. BMW va lansa în curând chiar o nouă marcă special gândită pentru China, spun surse apropiate mărcii germane. 

Presa din China raportează că noua marcă auto se va numi Zhi Nuo, ceea ce în traducere înseamnă "promisiune". Alte detalii legate de noua marcă dezvoltată de BMW nu există deocamdată, dar se speculează că primul model ar putea fi bazat pe actuala generaţie a crossover-ului X1 sau pe generaţia anterioară a Seriei 3 (E90). Deşi nu există nici o confirmare oficială din partea BMW, mişcarea este logică deoarece guvernul chinez obligă constructorii europeni să creeze mărci autohtone în cadrul parteneriatelor existente pentru a evita taxe suplimentare. Dacă BMW va lansa o marcă subsidiară chinezească, va mai primi din parte guvernului dreptul de construi o nouă uzină împreună cu partenerul Brilliance în Shenyang.Noua marcă ar putea fi lansată la Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie a acestui an. 

Via worldcarfans

Comentarii (4)

  • Frumoasa denumire, cuprinde perfect spiritul si caracterul Bmw, stiu chinezii ce stiu, totusi o reasezare a literelor Bmw, adica BWM ar fi fost devastator, dar e biine si asa.
    2 3
  • BaditzaEx
    ce legi au astia ... deci!, in china in scurt timp vom vedea Juo Jei - C class, Zhi Nuo - X1 si tot asa... caci majoritatea constructorilor mari isi vor dori o cota pta cat mai mare din pta chineza, iar pt a-si atinge acest scop ... vor tre sa faca genul asta de compromisuri
    dar ma intreb, acest Zhi Nuo de ex, va putea fi comercializat doar in China, caci daca pe parcurs vor avea pretentia sa il mai si exporte, de ex , in USA ... cred, ca in loc de Nagasaki si Hiroshima vom avea : Bejing, Shanghai, Hong-Kong... si lista continua , caci americanii in mare disperare ( stiind ca astia sunt vreo treime din pop globului ) nu vor risca pe termen lung un razboi cu ei :)), mai ales ca sunt indatorati la constipati cu vreo 1000 de miliarde USD ( 700 mil USD fiind cifra oficiala de acum 1-2ani, iar de atunci USA este in continuare implicate in vreo 3-4 teatre de razboi )
    4 3
  • Am vazut ca dupa ianuarie in care Audi conducea cu 5000 masini fata de bmw, bmw a revenit in februarie pe primul loc la o diferenta de doar 500 masini.
    3 3
  • Phhh.....cat de patethic.Puteau macar sa analizeze considerabil situatia si sa o musamalizeze in asa fel incat sa iasa ceva ,mai mult decat decent. Insa se pare ca nu este asa ,BMW seaca ca o garla ( devine din ce in ce mai slab ca brand si ca valoare ).Faza a doua este ca puteau investii in ceva mai mult ,cum ar fi cresterea fiabilitatii,turbosuflante de o calitate superioara nu fragile cum sunt cele de acum ,si evident in diverse activitati de restaurare si de punere pe la punct a acestui brand,iar apoi sa se gandeasca la noi aliante.Oricum nu este de nasul lor........
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru