BMW confirmă succesorul lui Seria 1 M Coupe

de Sebastian Toma
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 1 M Coupe va primi un succesor, anunţă şeful diviziei M în cadrul unui interviu acordat celor de la BMW Blog.

Urmareste Automarket
BMW Seria 1 M Coupe, modelul de 340 CP produs în serie limitată de producătorul german, va avea un succesor. Vestea a fost confirmată de Dr. Friedrich Nitschke, CEO-ul diviziei M de la BMW, în cadrul unui interviu acordat colegilor de la BMW Blog. Succesorul va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2014 şi nu va avea tracţiune integrală. Pentru moment, denumirea pe care o va purta acesta nu este clară, însă va fi un model M în toată regula, diferit de gama M Performance.

BMW Seria 1 M Coupe este echipat cu un motor turbo echipat cu şase cilindri în linie.

Unitatea de 2.979 centimetri cubi dezvoltă 340 CP la 5.900 rpm şi oferă un cuplu maxim de 500 Nm, atins încă de la 1.500 rpm. Viteza maximă a coupe-ului de peformanţă de la BMW este de 250 km/h, iar acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 4.9 secunde.

Odată cu această veste, directorul diviziei M de la BMW a confirmat şi versiunea de performanţă a lui Seria 4 Coupe, care va fi denumită M4. Însă, nu există informaţii despre motorizarea sa, reprezentantul diviziei refuzând să comenteze zvonurile din industrie care anunţă diferite soluţii de supraalimentare pentru motorul cu şase cilindri în linie al constructorului german. Mai mult decât atât, cei de la BMW M vor prelua în continuare învăţăturile din motorsport pentru a dezvolta motorizări noi şi alte elemente noi pentru viitoarele lor modele de performanţă, iar M3 şi M4 nu vor face excepţie de la această regulă. Spre exemplu, M3 E46 GTR, modelul de competiţie echipat cu un motor V8, a ajuns să dea naştere propulsorului folosit de M3 E92.

Via BMWBlog

Comentarii (4)

  • good news.....more sportcars.....
    6 1
  • Despre design
    Nu-mi place noua identitate de marca BMW. Singurul care pastreaza ceva din farmecul BMW de alta data e Seria 5. E chiar reusita. Restul... Seria 1 nu mi-a placut oricum de cand a aparut, iar seria 3 o fi simpatizata de multi, dar linia generala si farurile imi par dizgratioase. Seria 7 ... second-best dupa S Class din toate punctele de vedere.
    2 5
  • BaditzaEx
    vesti buna!, dar ma asteptam ca cei de la BMW sa continue trendul , astfel noul M ( din gama clasei C ) sa fie M2 , conform logicii ( seria 3 / seria 4 coupe ), de acum totusi are si un rival pe masura A class AMG, nu zic ca RS3 nu ar fi... dar n-are traditia ... doar AMG poate sa tina piept si sa si depaseasca M-power
    3 3
  • @Despre design
    Referitor la seria 7 te inseli amarnic.Emult mai actual si modern din toate pdv decat S Klasse care a aparut de 7 ani si deja e perimat ca aspect exterior,singurul inca nereinnoit in gama Mercedes,iar seria 3 e mult peste C Klasse ca sasiu,motor,aspect exterior,eventual cand va apare noul C mai putem discuta.Date oficiale BMW cea mai bine vanduta marca de lux.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru