BMW, Hyundai şi Kia, cei mai profitabili constructori auto în prima jumătate a lui 2012

de Sebastian Toma
Joi, 16.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de Korea Automotive Research Institute, cele mai profitabile mărci în primă jumătate a anului 2012 au fost BMW, Hyundai şi Kia.

Esential 25 procente reprezintă creşterea profitului operaţional al Kia Motors în primele şase luni ale anului 2012 în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
BMW Group, Hyundai Motor Company şi Kia Motors sunt cei mai profitabili constructori auto în prima jumătate a anului 2012, spune un studiu realizat în Coreea de Sud. Potrivit KARI, Korea Automotive Research Institute, cele trei concerne au purtat o luptă destul de strânsă, câştigată într-un final de nemţii de la BMW. Astfel, BMW a publicat un profit operaţional de 11.6%, iar Hyundai a înregistrat un profit operaţional de 11.4%. Compania-soră a celor de la Hyundai, Kia Motors Corporation, a obţinut a treia poziţie cu un profit operaţional de 9.6%.

Următoarele poziţii în clasament au fost ocupate de Volkswagen, General Motors, Fiat, Chrysler şi Toyota. Nemţii de la Volkswagen AG au avut un profit operaţional de 6.7 procente în prima jumătate a anului curent, depăşind americanii de la General Motors cu cele 5.2 procente ale lor. Fiat şi Chrysler au obţinut acelaşi procent la rubrica profit operaţional, 4.4% pentru fiecare concern în parte. Toyota Motor Corporation, cel mai mare producător de automobile din lume, a avut un profit operaţional de 4.2% în primele şase luni ale anului curent.

Raportul KARI subliniază faptul că mărcile din Coreea de Sud au avut cea mai rapidă creştere a profitului operaţional, de 21% pentru Hyundai şi de 25% pentru Kia, ambele în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia nu a fost atât de rea nici pentru cei de la Toyota, deoarece constructorul nipon a reuşit aceste rezultate în condiţiile în care şi-a revenit după un tsunami care a afectat Japonia şi după inundaţiile din Thailanda, care i-au afectat furnizorii.

Via HyundaiBlog

Comentarii (7)

  • BMW?Cu poate BMW sa se situeze asa?
    4 21
  • Nu imi place BMW si chiar il urasc.Pentru ca in 2005 a lasat Rover sa moara.
    5 16
  • @KKK

    pe Mini l-au renascut, pe RR l-au renascut... pe Rover l-au achizitionat pentru tehnologia 4x4 si apoi lasat sa-si vada de drum...deci n-a murit nimeni, doar tu ai impresia asta
    11 4
  • Hyundai si Kia Group Motors cel mai profitabil, devine cel mai iubit Grup , o sa prinda increderea clintilor prin fiabilitate ,caliatate si tehnologie de ultima ora ........
    14 15
  • AndreiRN
    Cel putin coreeni fac masini fiabile.
    8 8
  • bietul de mafia traieste in lumea lui cu postere toyota cineva te a mintit ca toyota e cea mai tare si tu crezi asta si in ziua de azi,desteptarea,,japonezule,,lumea prefera BMW ,numero 1
    8 8
  • coreenii nu au ajuns inca la nivelul japonezilor .... dar sint bunicei, mai bunicei decit multi altii. daca vorbim de fiabilitate .... au inca lacune, dar se pare ca-s tare ambitiosi si progreseaza cite putin la fiecare generatie de masini pe care le scot pe piata. ei vind bine pt ca sint mai ieftini decit concurenta si in plus ofera (cel putin in america de nord) f. multe promotii si specialuri, pe linga o garantie mai buna si niveluri de echipare mai generoase .... baiul e ca masinille lor pierd f. mult din valoarea de nou in primii 3 ani .... mult mai mult decit concurenta .... asta e .... deocamdata, pe viitor .... vom vedea !
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru