BMW i3 Concept Coupe, primele imagini şi informaţii oficiale

de Sebastian Toma
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va prezenta la Salonul Auto de la Los Angeles o versiune coupe a lui i3. Acesta este tot un concept, dar prezintă o latură nouă a modelului electric al nemţilor.

BMW i3 Coupe Concept este noua premieră a mărcii bavareze pentru Salonul Auto de la Los Angeles. La fel ca fiecare vehicul din gama i a BMW Group, i3 Coupe Concept are o caroserie realizată din fibră de carbon. Modelul prezintă un motor electric de 170 CP şi 250 Nm, care angrenează roţile din spate prin intermediul unei transmisii cu o singură treaptă. Sub podeua lui i3 Coupe Concept se află un set de acumulatori litiu-ion, meniţi să aducă centrul de greutate cât mai jos, în timp ce şasiul din fibră de carbon întărită cu plastic aduce un nivel ridicat de rigiditate. Fratele cu cinci uşi al lui i3 Concept Coupe va fi oferit şi într-o versiune hibridă, dar nu există încă informaţii despre această posibilitate pentru i3 Coupe.

BMW i3 Coupe Concept are o lungime de 3.964 milimetri şi o lăime de 1.768 milimetri. Înălţimea conceptului este de 1.555 milimetri. În comparaţie cu versiunea cu cinci uşi, design-ul este similar, dar schimbările majore au loc la interior.

Astfel, avem o serie de elemente preluate de la modelele de producţie, cum ar fi sistemul de infotainment şi comenzile iDrive, care sunt aşezate în jurul unui interior amenajat într-un stil nou pentru producătorul bavarez. Mai exact, lipseşte tunelul transmisiei, ceea ce elimină elementul care despărţea în mod tradiţional şoferul de pasagerul din dreapta. Designerii au dus chiar mai departe acest concept, folosind o podea plată şi micşorând distanţa dintre scaunele faţă.

BMW numeşte noua arhitectură LifeDrive, care include atât noi combinaţii de culori şi materiale, cât şi un nou aspect estetic. LifeDrive include atât caroseria lui i3, cât şi interiorul său, fiind un limbaj cu valori definitorii precum eficienţă, masă redusă, siguranţă şi calitate premium. Nuanţa de caroserie din imagini se numeşte Solar Orange metallic şi a fost creată special pentru acest concept, fiind menită să formeze un contrast aparte cu capota neagră.

Via BMW

Comentarii (4)

  • Anonim
    Ce e cu masina asta copiata dupa francezi? Asa vor arata viitoarele modele BMW? Nu de alta,dar sa ma orientez spre marci mai serioase.
    15 17
  • @Anonim,un exemplu ar fi Lexus sau Infiniti.
    5 14
  • BMW mai stie ce inseamna Coupe? Nu de alta dar masinuta asta nu e Coupe....
    7 3
  • Alianta BMW-PSA se pare ca functioneaza si la alte capitole ,nu doar motorizare.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru