BMW i3 cu range extender, eliminat din ofertă: modelul rămâne disponibil doar în versiunea electrică

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a eliminat din oferta europeană versiunea cu range extender a lui i3, ca urmare a introducerii unui acumulator mai mare pe varianta electrică prin care autonomia acesteia a crescut la 310 kilometri.

Modelul electric BMW i3 a fost disponibil până în prezent și într-o versiune cu range extender, care a permis o creștere a autonomiei prin utilizarea unui motor pe benzină cu doi cilindri de 0.65 litri care are rolul de generator.

Prin această strategie, BMW a oferit o alternativă clienților care doreau o mașină electrică, dar nu erau mulțumiți de autonomia versiunii 100% electrice. Totuși, BMW a decis să scoată din oferta de pe piața europeană versiunea cu range extender a lui i3, iar oficialii companiei bavareze justifică această hotărâre prin faptul că au anunțat la sfârșitul lunii septembrie introducerea unui acumulator de capacitate mai mare.

Astfel, acumulatorul de 33 kWh a fost înlocuit cu un acumulator de 42.2 kWh care oferă o autonomie maximă de 310 kilometri conform noului standard WLTP. Inginerii BMW afirmă că, într-un regim de utilizare normală în mediu urban, la o temperatură exterioară de 20 de grade și cu sistemele de încălzire sau aer condiționat active, autonomia reală este de circa 260 de kilometri.

Prin urmare, BMW a anticipat că viitorii clienți vor comanda noua versiune cu autonomie de 310 kilometri și că nu vor mai fi interesați de varianta cu range extender, astfel că au scos-o din producție și din oferta curentă.

Versiunea va rămâne însă disponibilă în continuare în SUA și China. 

Via Autocar

Comentarii (1)

  • "...prin utilizarea a două motoare pe benzină de 0.65 litri care aveau rolul de a încărca acumulatorul."
    Era un singur motor, doi cilindri opuși, preluat de la BMW Motorrad. Acesta acționa un generator electric.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru