BMW i3, primul model electric al germanilor, va costa 40.000 de dolari

de Bogdan Mirică
Vineri, 10.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful BMW America de Nord a anunţat că viitorul i3, primul model electric de serie al germanilor, va avea un preţ estimat la 40.000 de dolari.

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea oficială a versiunii de serie BMW i3, tot mai multe detalii apar despre modelul electric al bavarezilor. În vara anului trecut, estimările unor specialişti anunţau un preţ cuprins între 35.000 şi 40.000 de euro pentru modelul german.

Se pare că zvonurile se confirmă, preţul estimat şi de oficialii brandului din Munchen anunţând tot o valoare de 40.000 pentru viitorul i3. E vorba de 40.000 de dolari însă, valoare valabilă pentru piaţa din Statele Unite. Ea a fost confirmată de Ludwig Willisch, preşedintele BMW America de Nord, care a susţinută că un i3 va ajunge să coste aproximativ cât un Seria 3 bine echipat.

O cifră finală va fi înaintată în momentul lansării noului i3 de serie, despre care germanii susţin că ar putea să se califice şi pentru un bonus guvernamental, dincolo de Ocean. Dacă va reuşi, preţul lui i3 ar putea scădea cu 7500 de dolari, sumă suportată de statul american.

Esential 40.000 de dolari va costa BMW i3 în SUA.
7500 de dolari ar putea fi bonusul guvernamental oferit pentru BMW i3.
Germanii încearcă să îi convingă pe oamenii din administraţia SUA că şi versiunea cu autonomie extinsă a lui i3, adică cea echipată cu motorul auxiliar pe benzină, poate fi eligibilă pentru bonusul de 7500 de dolari.
Această variantă va oferi, alături de motorul electric, şi unul de motocicletă, pe benzină, cu doi cilindri, de 0.65 litri, responsabil cu încărcarea bateriei litiu-ion şi prelungirea autonomiei.

Noul BMW i3, alături de ambele versiuni, va fi disponibil la vânzare începând cu primăvara anului viitor. Alături de el, gama de modele electrice BMW va include şi supercarul i8.

via automotivenews

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Motor de motocicleta sau de bicicleta? Si ce carcasa "agresiva" a adoptat. Fibra sportiva autentica, wow! Daca si BMW o da pe ****** cu baterii, inseamna ca ne paste colapsul industriei auto......
    1 9
  • pai un mitzubishi i miev e 37.000 Euro, cu bmw-u nu risti sa ramai fara curent daca vrei sa faci un drum pana la snagov...motorul termic, cat de mic, e suficient pentru masina si destinatia ei...personal e cam absurda ideea de matiz electric la 40k, dar de, asa si iphone 5, x5, q7...probabil nu am suficient de multi bani de aruncat si sunt gelos...
    12 2
  • @unu - unde a ramas miev fara "curent"!?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru