BMW i8 facelift va avea o putere totală de 425 CP şi mai multă autonomie în regim electric

de Daniel Popescu
Marti, 03.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW pregăteşte un facelift pentru hibridul plug-in i8, care va beneficia de o putere totală de circa 425 CP şi o autonomie electrică de circa 24 de kilometri.

Supercarul BMW i8 a fost lansat în 2014 şi se pregăteşte deja pentru un facelift, care urmează să-şi facă apariţia undeva spre finalul anului viitor.

Pentru moment, constructorul german nu a oferit prea multe detalii despre îmbunatăţirile pe care le va primi modelul din gama i, însă publicaţia Autocar a intrat în posesia unor date interesante care confirmă că acestea vor viza în primul rând performanţele motoarelor şi ale bateriei.

Astfel, puterea totală a sistemului de propulsie va ajunge la 425 CP, în cresterere de la cei 367 CP furnizaţi în prezent de un motor turbo de 1.5 litri cu 3 cilindri şi un motor electric de 98 kW. Acest spor de performanţă va fi obţinut atât printr-o uşoară îmbunătăţire a motorului termic, cât şi prin utilizarea unor motor electric mai puternic. De asemenea, aceste îmbunătăţiri vor permite creşterea autonomiei în regim pur electric la circa 24 de kilometri.

Pentru moment nu este clar care vor fi schimbările de design, însă nu este exclus ca BMW i8 facelift să primească o serie de noutăţi care există deja pe modelul care are rolul de Safety Car în competiţia de monoposturi electrice Formula E. Printre acestea se numără şi încărcarea wireless, tehnologie realizată în parteneriat cu producătorul american Qualcomm.

Cel mai probabil, BMW i8 facelift va fi lansat simultan cu BMW i8 Spyder, versiunea decapotabilă a hibridului plug-in care a fost deja prezentată oficial.

Via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru