Decapotabila BMW i8 Spyder intră în producţie: 357 CP pentru versiunea cabrio a hibridului

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul BMW i8 Spyder va avea "în viitorul apropiat" o versiune cabrio desprinsă din hibridul i8. Sportiva promite o putere cumulată de cel puţin 357 CP.

Esential 357 de cai putere este puterea totală a sistemului hibrid de propulsie al lui BMW i8 Spyder
5 secunde este intervalul de timp în care BMW i8 Spyder ajunge la 100 km/h
În 2012, la Salonul Auto de la Beijing, BMW prezenta conceputul i8 Spyder ca versiune cabrio a popularului hibrid i8, care de curând este disponibil şi pe piaţa din România.

Practic, spectaculosul concept prefaţa lansarea unei versiuni de serie, însă germanii au avut nevoie de trei ani pentru a decide intrarea acestuia în producţia de serie.

Informaţia a fost dezvăluită de CEO-ul Harald Krueger pentru publicaţia germană Handelsblatt, în care oficialul BMW afirmă că versiunea de producţie va debuta în viitorul apropiat, fără să ofere şi alte detalii.

BMW i8 Spyder foloseşte o versiune cu ampatament mai mic a modelului i8 şi are două locuri. În plus, beneficiază de portiere de tip "fluture" pentru accesul în habitaclul descoperit, partea din spate a fost redesenată, capota este semitransparentă, iar la interior avem culori şi materiale noi.

La vremea prezentării conceputului, i8 Spyder era dotat cu un motor turbo de benzină în 3 cilindri de 1.5 litri cu o putere de 223 CP asociat cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj, dar şi cu un motor electric de 132 CP pentru puntea faţă, pentru a oferi în total 357 CP. Totuşi, este posibil că versiunea de serie să beneficieze de un motor electric mai puternic, întrucât tehnologia a evolutat în cei trei ani care au trecut de la lansarea conceputului.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Si hybrid, si exotic, si cabrio, si "butterfly" doors si pret "accesibil" (fata de P1, 918 sau LaFerrari). O sa se vanda masina asta extrem de bine.
    9 0
  • Pentru o secunda am crezut ca-mi place mai mult varianta coupe decat cabrio. Ar fi fost ceva inedit pentru mine.
    Totusi, dupa ce am vazut pozele mi-am revenit rapid in simtiri :):) Arata exceptional ... i8 si Z8 sunt de departe favoritele de la BMW.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru