BMW începe producţia de motoare electrice pentru iX şi i4

de Paul Cosma, Foto: BMW
Miercuri, 26.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anunță începerea producției de sisteme de propulsie electrice pentru modelele iX și i4, în cadrul uzinei sale de la Dingolfing.

BMW Group continuă să extindă capacitatea de producţie la “centrul de competenţă pentru producţia de sisteme de propulsie electrice din Dingolfing.” Începând din 2022, nemții vor să producă anual transmisii electrice pentru 500.000 de vehicule electrificate.

"Ne aşteptăm ca cel puţin 50% din automobilele pe care le livrăm clienţilor noştri din întreaga lume să fie electrificate până în 2030. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe competenţa noastră internă vastă în transmisii: creştem capacitatea la locaţiile existente de producţie a transmisiilor - ca aici la Dingolfing - şi dezvoltăm capacităţile la altele - ca de curând la Regensburg şi Leipzig, a explicat Michael Nikolaides, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru producţia de motoare şi sisteme de propulsie electrice

Între 2020 şi 2022, BMW Group investeşte peste 500 de milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie pentru sisteme de propulsie electrice doar la uzina sa din Dingolfing.

Grupul german va aloca în total aproximativ 790 de milioane de euro în extinderea capacităţii pentru componente de sisteme de propulsie electrice la locaţiile sale Dingolfing, Leipzig, Regensburg şi Steyr. 

Producţia standard a BMW iX va începe în curând la fabrica BMW Group din Dingolfing, urmată din toamnă de producţia BMW i4 la fabrica din München.

Via BMW

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Bravo BMW, mai producem şi în Europa
    6 10
  • Producem? Noi fiind cine? Te crezi european?
    12 4
  • netam-nissan
    am auzit că-s motoare cu 6 magneți în linie deci merită să-mi trag și io unu la stivuitor.
    16 1
  • De la declaratiile de anul trecut ca dieselurile si benzinarele se mai vand inca 20-30 de ani, la dezvoltarea intensiva si producerea lor e ceva diferenta.
    Nici BMW nu mai e ce a fost odata...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru