Motoare electrice

Joi, 15 Februarie | Industrie

Stellantis va produce module de motoare electrice în Ungaria din 2026

Stellantis a anunțat oficial că va începe producția de module de motoare electrice în Ungaria din 2026. Acestea vor fi produse la uzina de la Szentgotthard.
Duminica, 28 Ianuarie | Industrie

Directorul financiar Porsche: Europa ar putea amâna interzicerea motoarelor termice

În cadrul lansării noului Porsche Macan electric, Lutz Meschke a declarat că Uniunea Europeană ar putea amâna interdicția de vânzări de mașini cu motoare cu ardere internă.
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 | Industrie

Audi dă startul producției de motoare electrice în Ungaria

Audi a anunțat oficial că a început să producă motoare electrice în Ungaria, la uzina de la Győr. Motoarele produse aici vor fi prezente la modelele bazate pe platforma PPE, cum ar fi noul Q6 e-tron.
Miercuri, 14 Decembrie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz va construi motoare electrice în România din 2024

Mercedes-Benz a dezvăluit un plan nou prin care va fi sporită producția de motoare și baterii la uzinele sale pentru modelele electrice din gamă. Uzina de la Sebeș va construi motoare electrice începând din 2024.
Vineri, 24 Iunie 2022 | Industrie

Vecinii maghiari mai securizează un contract auto: Audi investește 301 milioane de euro în motoarele electrice

Audi va investi 301 milioane de euro în producția de motoare electrice la uzina din Gyor, Ungaria. Unitățile de propulsie vor fi utilizate de toate modelele Grupului Volkswagen dezvoltate pe arhitectura MEB.
Vineri, 11 Februarie 2022 | Industrie

Parteneriat Renault - Valeo pentru o nouă generație de motoare electrice

Renault, Valeo și Siemens și-au unit forțele pentru a dezvolta o nouă generație de motoare electrice. Unitățile vor fi produse, din 2027, de Renault în Franța și nu vor avea pământuri rare în componența lor.
Miercuri, 26 Mai 2021 | Industrie

BMW începe producţia de motoare electrice pentru iX şi i4

BMW anunță începerea producției de sisteme de propulsie electrice pentru modelele iX și i4, în cadrul uzinei sale de la Dingolfing.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Volvo va începe producția de motoare electrice în Suedia: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Skövde

Volvo a anunțat că va începe să producă motoare pentru mașini electrice la uzina din Skövde (Suedia). Constructorul va investi circa 70 de milioane de euro pentru ca întregul proces de producție al motoarelor să fie făcut “in-house” până în 2025.
Luni, 02 Noiembrie 2020 | Industrie

Japonezii de la Nidec vor să construiască o fabrică de motoare pentru mașini electrice în Serbia: investiție de aproape două miliarde de dolari

Compania japoneză Nidec, ce deține o fabrică în Argeș, vrea să investească aproape două miliarde de dolari în construcția unei uzine de motoare pentru mașini electrice în Serbia, potrivit informațiilor din presa niponă.
Joi, 13 Februarie 2020 | Masini electrice si hibride

Detalii tehnice despre noua generație Honda Jazz: sistemul hibrid de propulsie dezvoltă un total de 109 CP și 253 Nm, 9.4 secunde pentru 0-100 km/h

Honda a anunțat că sistemul hibrid de propulsie al noii generații Jazz se bazează pe un propulsor de 1.5 litri și două motoare electrice, care dezvoltă un total de 109 cai putere și 253 Nm. Noul Jazz promite o accelerație 0-100 km/h în 9.4 secunde, viteza maximă fiind de 170 km/h.
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini electrice si hibride

BMW va mări producția la uzina din Dingolfing: nemții vor mai multe motoare și baterii pentru mașini electrice

BMW a anunțat creșterea producției la uzina germană din Dingolfing, deoarece își dorește mai multe componente pentru mașini electrice. Astfel, producția de baterii se va dubla, iar cea pentru motoare electrice va crește “semnificativ”.
Sambata, 20 Iulie 2019 | Industrie

BMW și Jaguar Land Rover pregătesc o extindere a alianței: cei doi constructori ar putea face schimb de motorizări

BMW și Jaguar Land Rover sunt pe cale să semneze un acord prin care să împărtășească diferite motorizări, într-o mișcare menită să reducă nivelul costurilor cu dezvoltarea pentru ambele companii, potrivit unor surse citate de presa britanică.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 25 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Audi a dat startul unei noi ere: nemții au început producția de motoare electrice la fabrica din Ungaria

Audi a început producția de motoare electrice la fabrica sa din Ungaria. Cu o capacitate de 400 de unități pe zi, fabrica din Gyor va livra primele motoare pentru SUV-ul electric Audi e-tron, a cărui prezentare este așteptată în luna septembrie.
Joi, 15 Februarie 2018 | Industrie

Daimler avertizează: “Scăderea cererii pentru diesel și trecerea la motoarele electrice ar putea destabiliza furnizorii din industria auto”

Grupul Daimler susține că o scădere a cererii pentru motoarele diesel și tranziția către vehiculele electrice ar putea echivala cu o destabilizare a furnizorilor săi, caz în care ar putea fi nevoie să le ofere susținere financiară.
Marti, 05 Decembrie 2017 | Industrie

Joint-venture: PSA și japonezii de la Nidec vor construi motoare electrice pentru Peugeot, Citroen și Opel

Grupul PSA și japonezii de la Nidec au anunțat investiții de 220 de milioane de euro pentru un joint-venture care să producă motoare electrice pentru diferiți constructori, precum Peugeot, Citroen sau Opel.
Marti, 09 August 2011 | Formula 1

Brawn: "F1 poate impulsiona vânzările maşinilor electrice de serie"

Ross Brawn consideră că utilizarea unor motoare electrice în Formula 1 va impulsiona vânzarea maşinilor electrice de serie.
Luni, 18 Iulie 2011 | Video

Mercedes şi Bosch vor produce motoare electrice împreună

Daimler şi Bosch au pus bazele unui joint-venture care va da naştere unor propulsoare electrice. Până în 2020, cele două companii speră să producă un milion de unităţi.
Marti, 26 Ianuarie 2010 | Modele noi

GM isi va construi propriile motoare electrice

GM si-a anuntat intentia de a dezvolta si construi propriile sale motoare electrice. Primele unitati vor debuta in productia de serie in anul 2013.

Tag-uri similare

GM, Chevrolet, General Motors, vehicule electrice, Volt, motoare electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru