Mercedes şi Bosch vor produce motoare electrice împreună

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.07.2011
Daimler şi Bosch au pus bazele unui joint-venture care va da naştere unor propulsoare electrice. Până în 2020, cele două companii speră să producă un milion de unităţi.

Daimler a anunţat oficial încheierea unui parteneriat strategic cu conaţionalii de la Bosch. Cele două companii vor pune bazele unui joint-venture, cu participaţie 50:50, gata să dezvolte motoare electrice pentru viitoarele automobile fără emisii.

Joint-venture-ul se va numi EM-motive şi va fi responsabil pentru motoarele electrice pe care le vom regăsi în anii următori sub capota modelelor Smart şi Mercedes. Amplasamentul noii companii va fi poziţionat lângă uzina Mercedes din Stuttgart. Aici vor fi angajaţi 100 de ingineri, chiar începând cu sfârşitul acestui an.

Un oficial Daimler a susţinut că motoarele electrice "sunt elemente cheie în dezvoltarea durabilă a automobilelor ecologice. De aceea este bine să menţinem competenţa acestui tip de tehnologie în interiorul Germaniei. Prin colaborarea cu Bosch ne-am asigurat un partener cu o experienţă impresionantă, alături de care vom atinge performanţe de top".

Colaborarea cu Bosch le va aduce celor de la Daimler motoare pentru viitoarea gamă de modele electrice.

De cealaltă parte, Bosch se va ocupa de vânzarea motoarelor electrice către alte companii interesate de tehnologie. Planurile actuale ale celor doi parteneri au ca scop final producerea a cel puţin un milion de vehicule electrice până în 2020.

via | egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru