Joint-venture: PSA și japonezii de la Nidec vor construi motoare electrice pentru Peugeot, Citroen și Opel

de Petre Barac
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA și japonezii de la Nidec au anunțat investiții de 220 de milioane de euro pentru un joint-venture care să producă motoare electrice pentru diferiți constructori, precum Peugeot, Citroen sau Opel.

PSA și Nidec vor construi o fabrică de motoare electrice pentru mașini în Franța, după semnarea unui acord de înființare a unui joint-venture.

Noua entitate se va ocupa de producția de motoare pentru orice mașină electrică, inclusiv hibridă, din grupul PSA, dar și pentru alți constructori de automobile.

Astfel, motoarele electrice vor ajunge pe modele Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall. PSA și Nidec estimează că piața mașinilor electrice se va dubla în circa 10 ani.

Grupul Nidec este prezent și în România, din 2016, de când a cumpărat de la George Copos fabrica de motoare electrice ANA IMEP din Pitești, rebotezată Nidec Motor Corporation Romania.

Via Autonews

Comentarii (5)

  • Parere
    Combinatia masina frantuzeasca si motor chinezesc cred ca este letala pentru fiabilitate. Cred ca in curand astia breveteaza masina de unica folosinta...
    6 16
  • @Parere 1. Sunt japonezi, nu chinezi.
    2. Japonezele sunt printre cele mai fiabile masini, si nici francezii nu se descurca rau deloc, cam tot cum sunt si germanii, conform rapoartelor anuale.
    15 2
  • Secretul lui vw
    @Parere
    Combinatia masina germana si motor chinezesc e letala pentru buzunar, daca nu ai afaceri cu bugetul statului. Nu au ce sa breveteze la unica folosinta fiindca exista taxi-ul.
    2 2
  • Mircea
    Si eu care credeam ca francezii fac cele mai bune masini :))
    Oare de ce au nevoie de japonezi ???
    2 7
  • @Mircea La fel cum japonezii au avut nevoie de francezi pentru motorizari diesel pentru Europa. Valabil si pentru Ford, BMW, Mercedes in cazul celor de litraj sub 2l.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru