Stellantis va produce module de motoare electrice în Ungaria din 2026

de Tiberiu Safta
Joi, 15.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a anunțat oficial că va începe producția de module de motoare electrice în Ungaria din 2026. Acestea vor fi produse la uzina de la Szentgotthard.

Începând din 2026, Stellantis va produce module de motoare electrice în Ungaria. Grupul multinațional va primi, în acest scop, finanțare din partea guvernului maghiar și va investi 103 milioane de euro în uzina de la Szentgotthard. Acolo vor fi produse motoarele electrice ale grupului, iar acestea își vor face apariția la toate modelele electrice bazate pe platformele STLA.

În același timp, Stellantis va experimenta, tot la uzina maghiară, cu module de motoare electrice de tipul 3-în-1. Un asemenea modul integrează motorul electric, reductorul și invertorul într-o singură unitate.

„Aducerea producției de module de motoare electrice la Szentgotthard pentru a susține transformarea noastră către electrificare este încă un pas important al obiectivului nostru de a oferi clienților o mobilitate curată, sigură și accesibilă”, a declarat Arnaud Deboeuf, directorul de producție al grupului.

„Această investiție înseamnă că Ungaria va avea un rol mai puternic în a ajuta industria auto să realizeze tranziția de electrificare”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul maghiar al afacerilor externe.

În prezent, uzina de la Szentgotthard produce motoarele de 1.2 litri cu 3 cilindri și de 1.6 litri cu 4 cilindri, prezente la mai multe mărci din cadrul Stellantis.

via Stellantis

Comentarii (5)

  • Intrebarea este, ce fac tradatorii alesi din romania. Ca nea strudelul se plimba in tari exotice pe milioane de euroe si nu a facut nimic concret.
    Nu a adus nici o investitie demna. Nici o fabrica de anvergura, in nicio industrie de viitor.
    In ungaria face ala o gramada de chestii si aduce investitori
    9 6
  • Banditos
    Comunistoizii au ramas cu obiceiurile vechi. Boii romani au nevoie de pastorul aferent sa le spuna ce si unde sa faca. In ciuda castigarii mersului biped, boii romani nu stiu ca treaba presedintelui (chiar si dulap cum e al nostru) nu e sa aduca el investitii ci a executivului si legislativului care au obligatia sa ofere cadrul legal incurajarii investitiilor straine sau locale. Boilor romani li se scurg balele dupa troaca vecinilor unde un micro dictator umflat de coruptie reuseste sa prosteasca o medie aservita care ii promoveaza imaginea de salvator al natiei ce stabileste ora exacta dupa care opinca trebuie sa joace un ceardas tropaitor. Si nationalist daca se poate.
    8 8
  • Se pare ca unii dictatori sunt mai prizabili decat altii.

    Intre timp, in rusia:

    https://www.digi24.ro/stiri/economie/rusii-asambleaza-masini-citroen-cu-piese-din-china-la-o-uzina-stellantis-abandonata-2688197

    As rade bine daca rusii o sa reuseasca sa faca masini mai bune decat Citroen si o sa le vanda bine-merci in toata lumea in afara de UE plina de cretini care ii accepta normele ca oile. :))) Eu daca as fi in locul rusilor as produce masini de-astea pe banda si le-as vine in Africa si Asia pe bani de nimic, cu profit minim. Ganditi-va: investitii 0, energie au, minereuri au, plastice au, deci da-i sa sune frate!

    Foai... made my day :)))))))))))
    3 7
  • Pai cum ce fac? Isi ajuta prietenii sa vanda BMW-uri la politia Romana.
    3 1
  • George Simion
    tot nu se desteapta astia "de dreapta", tot securisti si dulapuri vor alege. ii face soros din 2 cuvinte.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru