Audi dă startul producției de motoare electrice în Ungaria

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat oficial că a început să producă motoare electrice în Ungaria, la uzina de la Győr. Motoarele produse aici vor fi prezente la modelele bazate pe platforma PPE, cum ar fi noul Q6 e-tron.

Începând de astăzi, uzina Audi din Győr, Ungaria, va produce motoare electrice pentru viitoarele modele ale mărcii germane. Mai exact, aceste propulsoare produse la vecinii noștri maghiari vor ajunge la mașinile bazate pe platforma PPE, primul model fiind noul Q6 e-tron.

La uzina maghiară lucrează 700 de angajați, iar aceasta va avea o capacitate de producție de 2000 de motoare electrice pe zi. De aceste propulsoare produse aici vor beneficia și viitoare modele electrice Porsche.

Între timp, noul Audi Q6 e-tron va fi produs în Germania, la uzina de la Ingolstadt, la sfârșitul acestui an.

via Audi

Comentarii (5)

  • Dizăl Rulz
    Păi și în TDI nu mai investesc? Știți voi... cel mai mâncător de ulei motor de tractoraș.
    3 3
  • Banditos
    Scria cineva pe aici ca dieselul v-a rupe fashu' in maxim 2 ani dupa ce pleaca comunistii pensati de la brucsel. Probabil ca toti sunt in stendbai sa relanseze dieselurile pe care le tin la sertar sa satisfaca fanii. Pana atunci arunca miliarde din banii cetateanului muncitor pe motoare electrice si eletrotroace.
    5 3
  • Andrei
    Vise umede de extremiști fan Putin. Câte ruble nu le-ar da să înlocuiască "pensatii" cu niște cârpe de șters pe jos, useful idiots, ca să curgă petrolul rusesc în Europa...
    4 4
  • Motoarele sunt chiar printre punctele forte ale unei electrice… aș zice chiar soluția ideală.
    Nasol este cu bateria si tot ce ține de ea…. asta ar fi interesant să vedem când se va schimba/evolua pentru a face Electricele utilizabile in mai mare măsură.
    2 0
  • VW, nevoită să oprească producția modelelor electrice ID.4, ID.5 și Audi Q4… 3 săptămâni!!!!
    Motivul…, cică nu au motoare suficiente să producă ceea ce ei au planificat, adică vrajă, și ce NOROC că se suprapune peste cererea în prăbușire.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru