Mercedes-Benz va construi motoare electrice în România din 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a dezvăluit un plan nou prin care va fi sporită producția de motoare și baterii la uzinele sale pentru modelele electrice din gamă. Uzina de la Sebeș va construi motoare electrice începând din 2024.

Constructorul german se va concentra mai mult asupra producției de motoare electrice și baterii pentru modelele sale electrice, potrivit unui nou plan ce valorează peste 1 miliard de euro. Ca parte a acestui plan nou, mai multe uzine Mercedes-Benz din lume vor produce piese noi pentru viitoarele modele cu zero emisii bazate pe platformele MMA și MB.EA.

Printre uzinele vizate în acest plan se află și cea din țara noastră, la Sebeș. Acolo vor fi construite motoare electrice pentru viitoarele modele cu zero emisii ale mărcii, începând din 2024. În prezent, fabrica din județul Alba produce cutii de viteze automate cu 8 și 9 trepte pentru modelele cu motoare clasice și hibride.

Totodată, Mercedes-Benz a stabilit și responsabilitățile celorlalte uzine din lume. Astfel, motoarele electrice vor fi construite la uzinele de la Sebeș, Untertuerkheim și Beijing, în timp ce producția de punți și alte componente electrice vor fi concentrate la uzinele din Hamburg și Untertuerkheim.

De asemenea, uzina de la Sindelfingen se va concentra asupra viitoarelor modele bazate pe platforma AMG.EA, în timp ce la fabricile de la Bremen și Kecskemet vor fi produse modele de lux.

Uzina din Ungaria va produce și modele mai accesibile, o responsabilitate pe care o va avea și uzina de la Rastatt din Germania.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • petrush
    Felicitari Nea Nelu. La mai mare.
    1 8
  • Suveranistul
    Nu ne vindem țara.
    1 9
  • NIGGAPLS
    Dementii astia vor Ardealul inapoi cu orice pret...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru