Vecinii maghiari mai securizează un contract auto: Audi investește 301 milioane de euro în motoarele electrice

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va investi 301 milioane de euro în producția de motoare electrice la uzina din Gyor, Ungaria. Unitățile de propulsie vor fi utilizate de toate modelele Grupului Volkswagen dezvoltate pe arhitectura MEB.

Ungaria este o țară foarte importantă pentru constructorul din Ingolstadt. Audi deține aici uzina de la Gyor unde produce, printre altele, motoare electrice încă din 2018. Anul trecut, Audi a asamblat 171.000 de vehicule în țara vecină.

Acum aflăm că germanii vor investi 301 milioane de euro în această uzină, pentru a crește producția de motoare electrice. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto.

Tot el a confirmat că Audi va primi un ajutor guvernamental în valoare de 21 de milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea uzinei.

Unitățile electrice construite la Gyor vor fi folosite de toate modelele Grupului Volkswagen dezvoltate pe arhitectura MEB.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Cei isteţi (ori nativ, ori dobândit) şi-au dat seama demult că pledoaria mea nu este absurdă şi nici fanatică…Personal, nu mă pronunţ împotriva “electricelor” fără motiv!!! Eu însumi dispreţuiesc şi chiar descurajez o asemenea atitudine. Însă problema (colosală chiar) este că Sistemul (de la primul stăpân până la ultimul sclav) nu mizează pe e-Eră ca pe o alternativă (aşa cum ar fi firesc, ba chiar necesar, în ideea democraţiei), ci ca pe soluţia (unică), orice altceva sortind înlănţuirii sau pieirii. QED: nici vorbă de pluralitate în optica lui, implicit nici de democraţie!!! Mai mult, Sistemul crede că, dacă eu pornesc maşina, deşi eu însumi stau cu motorul “poluant” sub nas, ce să vezi? crapă pasărea în zbor, dar nu aceea care mă survolează, ci aceea din Groenlanda.
    7 13
  • va ajut cu un delete comment?
    6 3
  • Ai nostri nu-s in stare nici cele 2 fabrici auto sa le tina aproape. Ford a trecut de la americani la turci iar dacia are un viitor usor incert. P$D sa traiasca!
    5 2
  • Mircea Badea
    ungurii n-au iohanuisti si nici useristi.

    ps: @inexeo, te survoleaza pasarelele?
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru