Japonezii de la Nidec vor să construiască o fabrică de motoare pentru mașini electrice în Serbia: investiție de aproape două miliarde de dolari

de Paul Cosma
Luni, 02.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania japoneză Nidec, ce deține o fabrică în Argeș, vrea să investească aproape două miliarde de dolari în construcția unei uzine de motoare pentru mașini electrice în Serbia, potrivit informațiilor din presa niponă.

Grupul japonez Nidec, prezent și pe piața din România, vrea să devină unul dintre cei mai importanți jucători globali în ceea ce privește producția de componente pentru vehiculele electrice.

Niponii ce dețin o fabrică în județul Argeș vor să construiască în Serbia o uzină de motoare pentru mașini electrice, în urma unei investiții de 1.9 miliarde de dolari, conform informațiilor publicate de presa japoneză.

Publicația Nikkei susține că producția Nidec din Serbia ar urma să înceapă în 2023, iar capacitatea anuală va fi cuprinsă între 200.000 și 300.000 de motoare electrice.

Nidec are o fabrică de motoare electrice în orașul Ștefănești din județul Argeș, care a fost inaugurată în 2018. Nidec Global Appliance România a fost înfiinţată în anul 2016, când grupul japonez a achiziţionat societatea Ana Imep de la omul de afaceri George Copos.

Japonezii sunt cunoscuți și pentru un joint-venture cu PSA, care produce motoare electrice pentru brandurile din cadrul grupului francez.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Cam foarte multi bani pentru cam putine motoare pe an. Si de ce Serbia? Or fi gasit rezerve de cupru acolo?
    9 1
  • Catalin
    Serbia este un mediu catzu de propice pt afaceri profitabile
    4 1
  • Ionuț
    Dacă aveam autostrada Pitești- Sibiu poate fabrica se făcea în România,dar așa Serbia este mai aproape de Occident.
    0 0
  • Nichel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru