BMW începe producția pentru a cincea generație eDrive: noul sistem de propulsie va fi utilizat pe SUV-ul electric iX3

de Paul Cosma
Vineri, 03.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat începerea producției pentru a cincea generație eDrive, noul sistem de propulsie urmând să fie folosit în premieră pe SUV-ul electric iX3. Nemții au extins producția de la Dingolfing și vor să livreze anual sisteme de propulsie pentru 500.000 de mașini electrificate, în urma unor investiții de 500 de milioane euro până în 2022.

BMW a deschis un “centru de competență” pentru producția sistemelor de propulsie electrică la Dingolfing, cea mai mare uzină pe care o deține în Europa, iar capacitatea de producție a fost extinsă.

Totodată, compania germană a anunțat începerea producției pentru a cincea generație eDrive. Noul sistem de propulsie va fi folosit în premieră pe SUV-ul electric BMW iX3, care va intra în producţie în China la sfârşitul verii.

La noul centru de la Dingolfing, BMW va produce componente pentru sisteme de propulsie electrice, cum ar fi module de baterii, baterii de înaltă tensiune şi motoare electrice pe opt linii de producţie.

Investiția se ridică la peste 500 de milioane de euro până în 2022, iar BMW promite că va produce anual sisteme de propulsie electrică pentru mai mult de 500.000 de automobile electrificate.

Un sfert din automobilele BMW Group vândute în Europa ar trebui să aibă un tren de rulare electric până în 2021; o treime în 2025 şi jumătate în 2030.

Până în 2023, BMW Group vrea să lanseze 25 de modele electrificate - aproximativ jumătate dintre ele cu un tren de rulare full electric.

Via BMW

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Tras la indigo de la Mercedes

    " Un sfert din automobilele BMW Group vândute în Europa ar trebui să aibă un tren de rulare electric până în 2021; o treime în 2025 şi jumătate în 2030 "

    Vor da cu mucii în fasole când vor veni maşinile chinezeşti BEV care îi vor rupe la preţ, imagine şi fiabilitate.
    1 2
  • Edikk mic
    Bmw are mereu cel putin un hibrid in top 5 vanzari in Europa, de cel putin doi ani.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru