BMW introduce în gamă X2 xDrive25e: versiunea plug-in hybrid dezvoltă 220 CP și promite o autonomie electrică de până la 57 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primele informații referitoare la versiunea X2 xDrive25e. Varianta plug-in hybrid este echipată cu un motor pe benzină și un motor electric, iar bateria de 10 kWh promite o autonomie electrică de până la 57 de kilometri.

La jumătate anului trecut, BMW a publicat primele imagini și detalii referitoare la X1 facelift. Una dintre cele mai importante îmbunătățiri a constat în introducerea unei versiuni plug-in hybrid (PHEV).

Acum, producătorul german preia sistemul plug-in hybrid de pe X1 și îl introduce și pe X2. Primul plug-in hybrid din gama X2 poartă indicativul xDrive25e și va fi disponibil în scurt timp.

La baza sistemului PHEV se află motorul pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri care oferă 125 de cai putere și 220 Nm. Acesta este asistat de un motor electric care dezvoltă 70 kW (95 CP) și 165 Nm. În total, sistemul PHEV propune 220 de cai putere și 385 Nm.

Resursele sistemului de propulsie sunt gestionate de o transmisie automată cu 6 trepte și de un sistem de tracțiune integrală xDrive. În aceste condiții, BMW X2 xDrive25e poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 195 km/h.

Motorul electric este "ținut în viață" de un pachet de baterii cu o capacitate de 10 kWh, iar conform reprezentanților producătorului german, autonomia electrică ajunge până la 57 de kilometri.

Atunci când clienții folosesc un BMW i Wallbox pentru încărcarea bateriilor, timpul necesar pentru un "plin" va fi de 3 ore și 10 minute. Pentru a încărca bateria până la 80%, clienții vor avea de așteptat 2 ore și 25 de minute.

Conform oficialilor BMW, portbagajul versiunii plug-in hybrid va oferi mai puțin spațiu comparativ cu cel al variantelor echipate cu motoare convenționale (nemții nu au anunțat și noua valoare).

Comentarii (12)

  • ACE - Craiova
    Modelul BMW X2 cu motor clasic are:
    - garda la sol de 18,3 cm;
    - volumul portbagajului de 470 litri.

    Probabil, din volumul portbagajului, la modelul BMW X2 xDrive25e bateria va ocupa circa tot 50-55 litri - ca in cazul modelului BMW X1 PHEV (ce va avea 450 litri disponibili pentru bagaje)
    19 6
  • Marian
    Pai si cu dieselurile care mai stau pe piata inca 20-30 de ani ce facem?:))
    10 13
  • andrei
    sa mai pui info daca mai afli. X2 e singurul model de bmw ce imi place. dar nu imi placea pe motorizari clasice. asta pe PHEV pare f interesant. 420litri la portbagaj e ok. accelereaza insa incredibil de repede pana la suta. si imi place si ca are doar 6 trepte, e arhisuficient.
    16 10
  • X1 xDrive25e e la nemti anuntat azi 45250 euro deci X2 xDrive25e va fi spre 47000. Cu volan si 4 roti incluse cred.
    Masina e faina imi place si mie dar o Skoda Superb plug-in e mult mai abordabila la fel de performanta plus mai spatioasa
    19 6
  • andrei
    sunt multe optiuni mai bune si ca superb. personal nu imi place superb. nu imi spune nimic. dar cand vad un x2 pe strada mereu intorc capul. plus ca e gen hatchback. superb e sedan. breakul e imens nu se mai termina. iar ca dinamica superbul e mult sub x2.
    8 7
  • Vine la pachetul standard cu bata pentru batut soferi de autobuz,vatmani???:)
    7 4
  • Un hibrid interesant ,pacat de portbagaj(este cam mic). Este frumos dar as prefera superb plug-in pentru ca este mai spatioasa si mai ieftina
    5 3
  • Octavian
    M-ati innebunit cu portbagajul... X2 nu e masina de familie.
    Nu are nicio legatura cu Skoda Superb, nu inteleg ce le tot comparati.
    4 4
  • Asa este, dar oameni prefera un pret mic si un portbagaj mai mare ceea ce Skoda Superb are. Bmw X2 este o masina foarte scumpa pentru ce ofera. Chiar daca sunt clase diferite oameni apreciaza spatiul ,confortul si pretul mic. De acea se tot compara.
    3 3
  • andrei
    iar altii apreciaza tinuta de drum, care la x2 e net mai buna ca la superb. sa imi arati superb phev care prinde suta in cat prinde x2 asta.
    plus ca si pe viraje sta mai bine x2.

    altii apreciaza imaginea. una e un bmw alta o skoda. nu e cazul meu, dat sunt si astfel de persoane.
    2 1
  • @andrei

    Pe Auto-Data.ro poti se pot compara diferite masini . Eu am comparat versiunile conventionale(nu am gasit date cu Supeb plug-in) ale modelelor de care vorbim(Superb si X2) iar Skoda Superb are o acceleratie mai buna (am comparat 272 cai Superb si 231 cai X2). Iti dau link-ul mai jos:

    auto-data.net/ro/compare?carId1=37503&carId2=31978&carId3=
    2 2
  • andrei
    pai are 40 de cai in plus. lol. bine ca nu ai pus una cu 100 de cai in plus.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru