BMW lansează noua generație iDrive: ecran curbat și sistem de climatizare inteligent

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat cea mai nouă generație a sistemului iDrive. Aceasta are la bază un sistem de operare denumit BMW 8 și debutează spre finalul acestui an pe SUV-ul electric iX.

În urmă cu 20 de ani, BMW lansa în premieră sistemul iDrive și schimba modul în care pasagerii interacționează cu mașina. Tehnologia încorpora un selector rotativ și un afișaj digital, iar Seria 7 din generația E65 a fost primul model echipat cu așa ceva.

Cu timpul, sistemul multimedia al bavarezilor a evoluat și a ajuns să fie tot mai intuitiv. Acum, BMW vrea să mai facă un pas spre un dialog natural între utilizator și automobilul său și lansează noua generație iDrive.

ECRAN CURBAT ȘI SISTEM DE OPERARE BMW 8

Pe lângă sistemul de operare BMW 8 (dezvoltat in-house de BMW), noul iDrive propune un ecran curbat care îmbină instrumentarul de bord de 12.3 inch și display-ul central de 14.9 inch, o serie de afișaje actualizate, comenzi și software îmbunătățite, dar și conectivitate de mare viteză (5G și Gigabit Ethernet cu rate de transfer de 1GB pe secundă).

La fel ca și actualul sistem iDrive, noua iterație păstrează Asistentul Personal Inteligent.

De acum acesta pune accentul și mai mult pe necesitățile celui de la volan și construiește un dialog dinamic cu utilizatorii.

În plus, BMW ID recunoaște situațiile repetitive, le învață și oferă sugestii despre modul în care funcțiile pot fi activate corespunzător.

MY MODES ȘI SISTEM DE CLIMATIZARE INTELIGENT

O altă noutate este funcția My Modes care, pe viitor, va înlocui modurile de rulare tradiționale EcoPro, Comfort și Sport. Șoferul o accesează fie prin comandă vocală, fie de la un buton dedicat de pe consola centrală.

Funcția Remote Software Upgrade permite actualizări periodice over-the-air, astfel încât sistemul să aibă instalată întotdeauna cea mai recentă versiune de software.

Bavarezii au îmbunătățit și sistemul de climatizare care va fi încorporat pe ecranul central curbat. Pentru un plus de eficiență, sistemul de control automat al climatizării reglează temperatura în funcție de mai mulți factori, inclusiv numărul pasagerilor, unde sunt așezați, dar și în funcție de intensitatea și direcția luminii solare.

Noua generație BMW iDrive va debuta spre finalul acestui an pe SUV-ul electric iX, urmând ca mai apoi să fie preluată de toate modelele din portofoliu.

Inclusiv de noul i4, cu care urmează să facem cunoștință în perioada imediat următoare.

via BMW

Comentarii (6)

  • ba baiatule ... deci astia au furat propteau de la prunii lui taica-meu si au plantat-o sa tina televizorul pe pozitie de drepti. Mare efort si exercitiu de design. E premium de super premium, nu cum ziceau unii la Kia aia ca nu o sa viseze niciodata.... Apropo de Kia asta K7 ... are aia o grila la care BMW doar viseaza ... e mai lata grila ca masina :)
    18 2
  • Au fost plini de imaginație ca broasca de păr când au proiectat așa ceva.
    15 2
  • Andrei
    A sunat Mercedes. Isi vrea inapoi ecranul.
    15 0
  • Climatizarea asta devine chestie complicata! :))
    O sa-ti dea drumul la caldura doar cand Jupiter este in retrograd,
    15 1
  • ce inseamna climatizare inteligenta? in afara ca e actionata prin voce...
    10 1
  • Care i diferenta intre a sta cu ochii intr o tableta de pe bord,sa cauti unele functii si statul cu ochii in telefon? In prima,,nu-ti iei amenda,,La butoanele fizice,,actionai si cu ochii inchisi..
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru