BMW lansează XM 50e, noua versiune entry-level a SUV-ului: motor electrificat de 475 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 18.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat, în mod ceva mai discret, noul XM 50e, versiunea entry-level a noului SUV al bavarezilor. Noul model primește un motor hibrid de 475 de cai putere, cu 6 cilindri.

În urmă cu o săptămână, BMW a anunțat că pregătește o nouă versiune pentru SUV-ul XM, una care să fie "pentru toate buzunarele", cum s-ar spune. Noua versiune este botezată XM 50e, iar aceasta a fost tocmai acum lansată pe piața din Germania.

Față de celelalte versiuni, noul model primește acum un propulsor hibrid, alcătuit dintr-un motor pe benzină de 3.0 litri cu 6 cilindri și dintr-un singur motor electric. În total, agregatul noului model dezvoltă 475 de cai putere și 700 Nm, fiind, astfel, cea mai lentă versiune a noului XM. Cu acest propulsor, XM 50e are nevoie de 5.1 secunde pentru ajunge la 100 de km/h.

Propulsorul hibrid este alimentat cu aceeași baterie la modelul M760e. Vorbim aici de un acumulator de 22.1 kWh, care îi oferă lui XM 50e o autonomie de 84 de kilometri în modul de rulare electric.

La final, noua versiune de bază se poate distinge prin elementele de decor exterioare vopsite în negru lucios.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru