BMW M4 GTS este cel mai rapid model al bavarezilor pe Nurburgring. A bătut chiar și Ferrari 458 Italia

de Bogdan Mirică
Marti, 22.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW le-a demonstrat tuturor, dacă mai era nevoie, că noul M4 GTS este creația sa cea mai rapidă. Modelul german a reușit un timp foarte bun pe circuitul de la Nurburgring.

BMW M4 GTS este extensia pe care o așteptau toți puriștii brandului din Munchen. Cel mai puternic derivat al coupe-ului de performanță a satisfăcut dorința de sportivitate extremă cu multe elemente din fibră de carbon, o evacuare din titaniu, stopuri OLED și 500 de cai putere.

BMW M4 GTS: 500 CP și 0-100 km/h în 3.8 secunde pentru cel mai rapid BMW de serie

Pentru a obține o validare unanimă, BMW mai trebuie doar să dovedească atributele noului M4 GTS pe cel mai dificil circuit din lume: Nurburgring. Coupe-ul lansat în această toamnă a mers pe Iadul Verde alături de Jorg Weidinger, unul dintre piloții care au dezvoltat șasiul noului M4 GTS. Acesta a forțat la maxim limitele modelului german și a reușit să parcurgă cei 20.5 kilometri în doar 7 minute și 28 de secunde.

Este un timp excepțional, care înscrie M4 GTS în lista celor mai rapide 40 de mașini din lume pe circuitul teuton. Mai mult, este cel mai rapid BMW pe Nurburgring și o idee mai iute decât nume grele din segmentul supercarurilor: Ferrari 458 Italia, Koenigsegg CCX, Lamborghini Murcielago, McLaren SLR și Lexus LFA.

Comentarii (7)

  • petrush
    oare noii proprietari ai circuitului nu au facut modificari care sa mareasca viteza si sa reduca timpul pe tur ?
    6 9
  • Claudiu
    @petrush

    S-au reasfaltat niste portiuni de asfalt in care masinile aveau tendinta sa se desprinda de la sol si au modernizat cateva zone de evacuare pentru ca spectatorii si soferii/pilotii sa fie mai in siguranta in caz de accident. In zona unde a fost accidentul mortal in care a fost implicat un nissan gtr in primavara putem vorbi de reducere de timp de cateva zecimi de secunda pentru ca se poate face franarea mai eficienta. O sa vedem cum progreseaza timpii pe tur in cursele de anduranta de anul viitor.
    20 0
  • stock tires ? ... nu cred :)
    6 0
  • @unckle hater ! :)
    5 1
  • mai rapid decit...poate mai trebuie luat in considerare si cine conduce ...degeaba imi dai mie un m4 ,ca poate titi aur scoate un timp mai bun decit mine intr-un logan...bine glumesc ,dar ati priceput ideea
    7 0
  • ccx si lfa sunt ozn-uri pe langa uratania germana.
    2 9
  • MPS Cup2 ... interesant, cu pneuri la limita legala pentru circulatia pe drum public masina asta chiar a mers atat de repede. Bravo :)

    (pneurile sunt "confirmate" pe canalul youtube la BMW M ... fiind un comentariu al unora de pe canalul oficial tind sa ii cred)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru