BMW M4 va alerga în DTM în sezonul 2014

de Sebastian Toma
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul diviziei de motorsport de la BMW a confirmat faptul că marca va folosi viitorul M4 în competiţii începând cu sezonul 2014.

Esential 48 de victorii şi-a adjudecat BMW M3 în DTM.
BMW M4 îl va înlocui pe M3 în campionatul DTM începând cu sezonul 2014. Decizia are rolul de a ajuta la promovarea înlocuitorului lui M3 şi a fost confirmată de directorul diviziei de motorsport de la BMW. Declaraţia vine la scurtă vreme de la prezentarea înlocuitorului lui M3 la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. BMW a debutat în DTM în 1987 cu modelul M3, iar anul 2012 a marcat întoarcerea mărcii în ilustra competiţie de turisme.

"BMW M3 DTM E92 a câştigat titlul la prima tentativă, în 2012. Vrem să egalăm reuşita şi cu succesorul său. Însă, va trebui să aşteptăm ceva timp până când vom putea vedea succesorul modelului nostru de competiţie. Conceptul BMW M4 Coupe arată fantstic, iar modelul pe care îl vom folosi în DTM va arăta şi el la fel de bine. Pot deja să le promit fanilor acest lucru", a declarat Jens Marquardt, directorul diviziei BMW Motorsport.

Urmareste Automarket
BMW M3 a câştigat 48 de curse în DTM.
Prima cursă câştigată de BMW M3 în DTM îi este atribuită lui Harald Grohs, la Hockenheimring în 1987. În sezonul 2012, trei echipe au concurat cu modelul BMW M3 DTM, acesta fiind condus de piloţi precum Augusto Farfus, Andy Priaulx, Dirk Werner şi Joey Hand. BMW a produs marea surpriză în Campionatul German de Turisme după ce a reuşit să se impună pe toate planurile în faţa rivalilor tradiţionali de la Audi şi Mercedes în sezonul 2012, la exact două decenii de la revenirea în competiţie. Succesul pe linie al constructorului german a venit la capătul unei victorii dramatice obţinute de Bruno Spengler (BMW Team Schnitzer) în ultima cursă a sezonului, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Hockenheim.

Ne-am întors în DTM după o pauză de aproape 20 de ani şi am vrut să fim competitivi cât mai curând posibil. Acum suntem la Hockenheim şi vorbim de câştigarea tuturor celor trei titluri în sezonul de revenire. Astăzi, BMW Motorsport a scris un nou capitol în istoria motorsportului", a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport la Hockenheim, în urma câştigării celor trei titluri..

Via Autosport

Comentarii (1)

  • O excelenta decizie care va avea cu siguranta un impact asupra vanzarilor. Sunt tare curios cum va evolua acest model, BMW M3 E92 a ridicat bara foarte sus nu doar pt concurenta , cat si pentru succesor..
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru