BMW nu va lansa un M7 în viitorul apropiat, dar continuă ofensiva de modele noi

de Sebastian Toma
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda faptului că rivalii de la Audi şi Mercedes-Benz au versiuni de performanţă ale navelor amiral din gamele proprii, cei de la BMW spun că nu vor lansa o versiune M a viitorului Seria 7.

BMW Seria 7 va primi anul viitor o nouă generaţie, dar aceasta nu va beneficia de o versiune M, spun americanii de la Motor Trend. Informaţia vine direct de la Paul Ferraiolo, şeful departamentului de planificare produs al mărcii germane, care motivează lipsa unui M7 în gamă prin cererea slabă pentru un asemenea model. Aparent, cei de la BMW consideră că Alpina răspunde pieţei dornice de M7 prin modelul B7, iar cererea pentru un M7 este prea slabă pentru a justifica dezvoltarea unei versiuni dedicate de performanţă a viitorului Seria 7. În contrast, rivalii de la Mercedes-Benz şi Audi şi-au pus de mult departamentele sport la treabă pentru a dezvolta versiuni mai performante ale navelor amiral din gamă şi versiunile respective sunt pe piaţă încă de când exista generaţia precedentă a lui Seria 7. Unele zvonuri anunţau acum doi ani existenţa unui M770ix, o versiune M Performance a viitorului Seria 7, încă neconfirmată de niciun oficial BMW.

BMW 760 Li primește sigla M pentru o ediție specială oferită în Arabia Saudită

Ofensiva de produse de la BMW, un constructor care nu are nicio problemă să înceapă de la zero o nouă nişă, este în plină desfăşurare, spune Ferraiolo, dar M7 nu face parte din aceasta.

După cum explică oficialul BMW, procesul de mărire a gamei nu are scopul de a dezvolta o versiune anume a fiecărui model din ofertă, ci de construire doar a modelelor care au o şansă să fie viabile pe piaţă. În plus, cei de la BMW se declară încântaţi de colaborarea cu Alpina, marca de sine stătătoare care produce propriile versiuni ale modelelor constructorului din Munchen.

BMW: „Viitorul Seria 7 va folosi fibră de carbon pentru a deveni etalonul segmentului”

Urmareste Automarket
Directorul departamentului de dezvoltare produs aduce o veste pozitivă pentru fanii modelelor sport de la BMW şi numai, explicând că tehnologia legată de componentele de caroserie uşoare folosite de i3 şi i8 va fi implementată şi pentru modelele de serie cu propulsie convenţională.
Asta înseamnă că BMW se pregăteşte să construiască maşini de serie care să nu aparţină gamei i şi să aibă elemente de caroserie din fibră de carbon sau plastic ramforsat cu fibră de carbon încă din echiparea standard. Respectivele modele sunt încă departe de showroom-uri, dar reglementările din ce în ce mai stricte în materie de emisii îi vor face pe producătorii de automobile, inclusiv pe cei de la BMW, să caute soluţii de a face maşinile din ofertă mai uşoare, iar producătorul din Munchen are deja un avantaj în această direcţie, având un parteneriat joint-venture în SUA care vizează producţia de fibră de carbon pentru automobile.

Via Motortrend

Comentarii (4)

  • Care este versiunea de performanta a lui A8?
    2 5
  • audi S8
    mercedes S63 si S65 AMG
    5 2
  • @@esel
    Pentru S8 exista 760i. La mercedes e clar care e varianta de performanta.
    3 5
  • mishazaitev
    @esel

    Corect! 760 i este chiar mai performant decat S8.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru