BMW pregătește versiunea electrică a lui X1: lansare până în 2023

de Paul Cosma
Joi, 11.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW iX1, versiunea electrică a SUV-ului X1, ar putea fi lansată cel târziu în 2023, potrivit informațiilor neoficiale din presa britanică.

În urmă cu mai mulți ani, BMW a înregistrat toate numele de la iX1 la iX9, sugerând atunci că pregătește o gamă de SUV-uri electrice

Anul trecut, BMW a prezentat noul SUV electric iX3, model echipat cu un motor electric cu 286 CP și 400 Nm, autonomia fiind de până la 460 de kilometri. 

Presa britanică anunță acum că BMW a început testele cu un prototip electric ce va deveni versiunea de serie a lui X1. Viitorul SUV electric iX1 ar putea fi lansat cel târziu în 2023, conform primelor informații neoficiale. 

BMW vrea să-și dubleze vânzările de mașini electrice în 2021, la nivel de grup. Nemții se bazează pe modele precum iX și i4, care vor intra în producție în cursul acestui an. 

BMW Group a vândut anul trecut, la nivel mondial, un total de 192.646 de automobile BMW şi MINI electrificate (electrice şi plug-in hybrid) - o creştere cu 31,8% faţă de 2019. 

Grupul german are în portofoliu 13 modele 100% electrice sau plug-in hybrid.

Până în 2023, BMW vrea să dubleze gama la 25 de modele electrificate, iar cel puțin 10 vehicule lansate vor fi 100% electrice

Via Autocar

Comentarii (7)

  • Candida Dragan
    Na,acus sa mai zica ceva Fanelkkk ca sunt Bmw-urile masini de cocalari si ca imput aerul cu motoarele lor diesel.
    11 2
  • Marius
    @Dragan: soferii de BMW adevarati apreciaza putoarea diesel, nu se lasa ei pacaliti de cei ce vor sa ii oblige sa treaca la electrice. Ei sunt impotriva electrificarii. Ramane de vazut daca cu electrice poti face drifturi. Ca pentru asta iei BMW, nu pentru deplasat normal.
    Iei pentru sportivitate, pentru smechereala, sa se uite lumea dupa tine, sa atragi atentia. Si daca motorul nu se aude, trebuie sa iasa fum din roti. Daca nici asta nu merge, atunci metoda standard: lasi geamurile jos ca sa se auda maneaua.
    2 15
  • @fanelkk
    Nu te-ai plictisit de placa cu Bmw-uri,cocalari,drifturi,diesel...? Ti-am mai zis,e site cu masini asta,site pentru barbati nu fatalai,du-te pe site la Unica si Formula As si lasa-ne.
    13 6
  • @Marius
    da coane, dar macar ajungi la Mamaia cu masina in timp util, nu-ti petreci viata prin statii de incarcare mai stiu eu pe la ce kaufland. io zic ca merita. Cine e fraierul acum.
    15 5
  • Lucian
    In 2023?
    Mercedes va avea electrice pentru toate segmentele anul asta, 2021.

    @AutoMarket, Ati putea sa mai bagati cateva randuri de reclame sub articol. Se da prea putin scroll peste cele actuale ca sa se ajunga la comentarii...
    6 0
  • @fanelkkk
    Deci zic bine studiile despre cei cu BMW: masina face pe orice pitiponc barbat :))
    3 7
  • @făfanel
    Ai pus un k in plus!
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru