BMW pregătește o gamă de SUV-uri electrice: germanii au înregistrat toate numele de iX1 la iX9

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a înregistrat toate numele de la iX1 la iX9, ceea ce sugerează că germanii vor lansa mai multe SUV-uri electrice în următorii ani. Primul pe listă ar putea fi versiunea electrică pentru BMW X3 care va apărea în 2020.

BMW a dezvăluit în vara acestui an planurile pe următorii 4 ani pentru lansarea unor modele electrice în cadrul Grupului.

Primul pe listă este un Mini cu 3 uși care va apărea în 2019 și va fi urmat de o versiune electrică a lui BMW X3 (foto) în 2020, înainte ca bavarezii să lanseze în 2021 ceea ce în prezent cunoaștem sub numele de cod BMW iNext. Între timp, publicația britanică Autocar a dezvăluit că BMW a înregistrat o nouă serie de modele, de la iX1 până la iX9. 

Având în vedere modul în care BMW numește în prezent modelele pe care le lansează pe piață, este evident că noile nume înregistrate se referă la SUV-uri electrice. Nu este însă clar dacă versiunea electrică a lui BMW X3 va purta numele BMW iX3 sau dacă aceste nume vor fi rezervate unor SUV care nu au nicio legătură cu versiunile cu motoare tradiționale.

Pe de altă parte, înregistrarea tututor acestor nume în înseamnă în mod automat că BMW va lansa 9 SUV-uri electrice, ci doar că își protejează brandul i.

De altfel, BMW a înregistrat încă din 2010 toate numele de la i1 la i9, însă până în prezent a lansat doar două modele în această gamă, i3 și i8. De asemenea, BMW a înregistrat deja și modelele de la E1 la E9.

Rivalii tradiționali de la Audi și Mercedes au anunțat deja că urmează să lanseze mai multe SUV-uri electrice în preajma anului 2020.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru